Willebroekenaar die vrouw het hoofd insloeg dood aangetroffen in Duitsland

De woonst die in brand werd gestoken. Foto: tdk

Willebroek -

Wendell Van Buggenhout (52), de man die internationaal werd opgespoord nadat hij zijn ex-vrouw het hoofd had ingeslagen en haar gedumpt had vlak bij Hazewinkel, is dood aangetroffen in Duitsland. Het slachtoffer overleefde de aanslag, maar haar toestand wordt nog steeds als zorgwekkend omschreven.

In de nacht van 12 op 13 mei sloeg Wendell Van Buggenhout het hoofd van zijn ex-vrouw, Marleen V.E. (50), in met een hamer. Hij dumpte haar lichaam tussen het struikgewas van het domein Hazewinkel en liet haar voor dood achter. Nadien reed hij terug naar zijn woning aan de Grote Bergen in Heindonk (Willebroek). Daar stichtte hij brand in verschillende kamers op de eerste verdieping en draaide ook de gaskraan open. Als bij wonder explodeerde de woning niet. De brandweer merkte het gevaar net op tijd op en kon een drama vermijden.

Willebroekenaar die vrouw het hoofd insloeg dood aangetroffen in Duitsland
De speurders onderzoeken de locatie waar het slachtoffer werd aangetroffen. Foto: tdk

Sinds de feiten was Wendell spoorloos. De speurders gingen ervan uit dat hij zich met de bestelwagen van zijn werk verplaatste. Er waren al heel snel vermoedens dat de man zich in Duitsland ophield. Enkele dagen na de moord kwam de man ginds onder een trein terecht. Omdat het lichaam helemaal verminkt was, was het aanvankelijk niet zeker dat het om Van Buggenhout ging. “De identificatie verliep heel moeilijk. Intussen heeft DNA-onderzoek uitsluitsel gebracht en kunnen we met zekerheid zeggen dat het om de Willebroekenaar ging”, zegt Nele Poelmans van het Antwerpse parket, afdeling Mechelen.

Slachtoffer Marleen V.E. ligt nog steeds in het ziekenhuis. Volgens het parket is haar toestand nog steeds zorgwekkend.

Nu de verdachte van het familiedrama overleden is, is de kans groot dat het onderzoek binnen afzienbare tijd zal worden afgesloten door de onderzoeksrechter.

Wie met vragen zit rond zelfdoding kan altijd terecht op het telefoonnummer 1813 of via de website zelfmoord1813.be

Door tdk

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd