BOEK. Jessica Fellowes - De Mitford-moorden

Foto: mitford

De Britse schrijfster Jessica Fellowes, die in het spoor van haar oom Julian Fellowes, bedenker en auteur van de tv-serie Downton Abbey, al enkele nonfictie boeken op haar naam heeft staan, waagt zich met De Mitford-moorden voor het eerst aan een misdaadverhaal.

 

 We schrijven 1920. Louisa Cannon hoopt aan een leven van armoede en constante dreiging te ontsnappen door een baan aan te nemen als kindermeisje en chaperonne bij de schatrijke familie Mitford. Ze geraakt bevriend met de oudste dochter des huizes, Nancy, met wie ze in een moordmysterie terechtkomt.

Verpleegkundige Florence Nightingale Shore – de beroemde verpleegster was haar peettante – wordt in de trein van Londen naar Brighton aangevallen en overlijdt twee dagen later aan haar verwondingen. Het onderzoek naar deze gewelddaad geraakt nooit echt op gang en wordt na een tijdje gestaakt. Beide jonge vrouwen geraken, vanwege mogelijke verbanden met de Mitford-familie en hun aristocratische relaties, door de feiten gefascineerd en proberen, met de hulp van Guy Sullivan, een inspecteur van de spoorwegpolitie, zelf de oplossing naar boven te spitten.  

Gebaseerd op ware gebeurtenissen en personages, is het de bedoeling van Fellowes om elk van de zes Mitford-zusjes in een boek op de voorgrond te brengen.

Liefhebbers van Agatha Christie en Dorothy L. Sayers moeten dit boek, dat  tegelijk een detectiveverhaal én een biografische impressie van de roemrijke Mitford-familie is, zeker eens ter hand nemen.

 

 

Volt, 371p

Door gdhulster

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd