Politie haalt zwaar opgedreven bromfiets uit het verkeer

Themabeeld. Foto: Pol De Wilde - Corelio

Mechelen / Willebroek -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft het afgelopen weekend twintig dronken bestuurders uit het verkeer gehaald. De bestuurder van een opgedreven bromfiets staat voor zware kosten en zal zijn voertuig meer dan een maand moeten missen.

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft overdag en ’s avonds op verscheidene plaatsen weekendcontroles gehouden. Tijdens 1.394 uitgevoerde ademtesten werden bij twintig dronken bestuurders negen rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Niet verzekerd

Een bestuurder van een bromfiets klasse A werd aan de kant gezet omdat de inspecteurs een vermoeden hadden dat hij was opgedreven. “Bij een test op de rollenbank haalde de bromfiets een snelheid van 55 kilometer per uur, daar waar hij maximum 25 kilometer per uur mag rijden. De bromfiets was zelfs niet verzekerd en werd in beslag genomen voor een periode van een maand”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Een erkend bromfietshersteller zal nu alle onderdelen die gediend hebben om de snelheid op te drijven, demonteren. Na een maand mag de eigenaar zijn voertuig, weliswaar gedemonteerd, terug komen ophalen en moet hij deze vervolgens terug laten afstellen en laten testen op onze rollentestbank.”

Ook drie chauffeurs werden betrapt op het gebruik van drugs. Eén autobestuurder gaf toe dat hij dagelijks twee jointjes rookt. Een andere werd positief bevonden voor het gebruik van cannabis. Hij had ook zijn rijbewijs en identiteitskaart niet op zak. Het voertuig dat hij bestuurde, niet eens zijn eigendom, kreeg ter plaatse een wielklem aangelegd.

De bestuurders van drie auto’s kregen een boete omdat hun schouwingsbewijs al maanden vervallen was.

Ten slotte kreeg een bestuurder een boete van 174 euro omdat hij in de verboden richting reed. De man was niet gelukkig met zijn boete en gooide uit onvrede zijn sigarettenpeuk voor de voeten van de controlerende inspecteurs op de openbare weg. “Hij kreeg hiervoor nog een extra GAS-boete én mocht ook de peuk nog opruimen”, zegt de politie.

Door Leo De Nijn

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd