Air Antwerp is opvolger van VLM: vliegen we binnenkort weer van Antwerpen naar Londen?

De luchthaven van Deurne krijgt een nieuwe luchtvaartmaatschappij: Air Antwerp. Dat heeft de redactie van Travel Magazine vernomen. De maatschappij wil in een eerste fase Antwerpen verbinden met een drietal bestemmingen, waaronder London City Airport.

Christoph Meeussen

Zopas verscheen in het Belgische Staatsblad de oprichtingsakte van een nieuwe luchtvaartmaatschappij, Air Antwerp. De aandeelhouders zijn KLM en het Ierse CityJet. Zij brachten een startkapitaal samen van 61.500 euro, waarvan een derde door KLM en de overige twee derden door CityJet.

De bestuurders van het nieuwe bedrijf zijn de Nederlander Willem Alexander Hondius (namens KLM) en de Belg Johan Maertens, die tot eind vorig jaar ook de laatste baas was van het in vereffening gegane VLM.

Drie verbindingen

De maatschappij wil in een eerste fase Antwerpen verbinden met een drietal bestemmingen, waaronder Londen City Airport. Die verbinding werd jarenlang uitgevoerd door VLM Airlines, maar dat bedrijf ging eind vorige zomer in vereffening na financiële problemen, nadat ook geen overnemer was gevonden.

Air Antwerp hoopt dit najaar van start te kunnen gaan met één Fokker 50, een toestel met plaats voor vijftig passagiers dat destijds ook door VLM Airlines werd gebruikt. Bij de FOD Mobiliteit loopt een aanvraag voor een vliegvergunning (AOC). Die heeft de maatschappij nodig om commerciële vluchten te organiseren.

VLM-werknemers

De regionale luchtvaartmaatschappij hoopt ook een aantal ex-werknemers van VLM aan te trekken. Dat bedrijf ging in vereffening nadat er geen overnemer werd gevonden.

Gerelateerd