Vernieuwde Mechelen Zingt om horeca te compenseren

Op zaterdag 13 juli kunnen Mechelaars meezingen op de Grote Markt Foto: Leo de nijn

Mechelen -

Mechelen Feest organiseert op zaterdag 13 juli op de Grote Markt een vernieuwde editie van Mechelen Zingt. Dat initiatief komt er om voor de horeca het wegvallen van de festiviteiten voor de Vlaamse en de nationale feestdag te compenseren.

De stad organiseert de 11- en 21 juli-vieringen vanaf dit jaar in de Kruidtuin. Dat schoot bij de horeca-uitbaters op de Grote Markt in het verkeerde keelgat omdat ze daardoor inkomstenverlies lijden. Eind april hingen ze zelfs even zwarte vlaggen uit.

De vernieuwde editie van het zangfeest komt er na verschillende overlegmomenten met het stadsbestuur. “We kiezen bewust voor een zaterdag, zodat nog meer Mechelaars kunnen deelnemen. We maken er een groot volksfeest van. De horeca van de Grote Markt zullen hun terrassen kunnen uitbreiden. Bepaalde zaken zullen voor en na ook extra initiatieven nemen. Wij zullen de mensen al warm maken tijdens de zaterdagse markt en tijdens het shoppen om ’s avonds mee te komen zingen”, zegt Kristof Calvo (Vld-Groen-m+), voorzitter van Mechelen Feest.

Het overleg met de horeca Grote Markt heeft ook nieuwe afspraken opgeleverd. “Er komt terug een comité Grote Markt. Voor ons is het belangrijk dat er beter overlegd kan worden en dat de zaken meer samenwerken. In het verleden was dat soms een probleem, vandaar dat we die samenwerking cruciaal vinden. Er is afgesproken dat alle zaken bevraagd worden over de toekomstige evenementenkalender”, geeft Calvo aan.

Door Sven Van Haezendonck

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd