Telenet Giants Antwerp zet nu ook Luik opzij en ruiken poleposition

Tyler Kalinoski scoort voor de Giants. Foto: BELGA

Een dag na de knappe winst tegen Okapi Aalstar won Telenet Giants Antwerp nu ook in Luik: 65-94. De Sinjoren wonnen voor de achtste keer op een rij in de EuroMillions League en boekten zo een vierde zege in zes dagen. De ploeg van coach Roel Moors staat nu met 28 op 34 aan de leiding.

Vrijdag (Winketkaai) en zondag (Lotto Arena) bevestigen tegen Kangoeroes Mechelen en de belangrijke poleposition - voor het eerst sinds het kampioenjaar 2000 - is een feit voor Telenet Giants Antwerp. De Giants kunnen die eerste plaats nog kwijtspelen als ze verliezen van Kangoeroes Mechelen én Oostende een 2 op 2 boekt tegen Bergen. Als de kustploeg echter één keer onderuitgaat tegen de Henegouwers, moeten de Sinjoren al twee keer tegen de Maneblussers verliezen om de poleposition nog uit handen te geven.

“Twee wedstrijden in 24 uur, het was zowel voor mijn staf als voor de spelers geen evidentie”, zei coach Roel Moors. “Maar het liep inderdaad vlot, hier in Luik. Een pluspunt was ook dat ik alle twaalf spelers kon inzetten. De vele rotaties in zo een druk schema zijn mooi meegenomen. Dit is mooi, maar bevestigen in het laatste back-to-backweekend is nu aan de orde. Anders zijn al de inspanningen van de laatste week voor niets geweest. Nu volgt een recuperatietraining en een videosessie als voorbereiding op de partij van vrijdag in Mechelen.”

De Giants recupereerden Hans Vanwijn, terwijl Thomas Akyzaili met een voetblessure nog langs de kant bleef. Paris Lee, Yoeri Schoepen, Vic Sanders en Tyler Kalinoski loodsten de Antwerpenaars tegen een zwak Luik naar een beslissende 39-55-bonus halfweg. Na een 53-75-voorsprong ging het in een overbodig slotkwart naar een afgetekende zege.

Luik: Potier 6, Diop 5, Burgess 19, Henry 5, Wangmene 17, L’Hoêst 2, Nzisabira 5, Van Landschoot 3 Antwerp Giants: Lee 10, Sanders 3, Kalinsoki 7, Schoepe 13, Bako 4, Tate 7, Donkor 9, Bleijenbergh 11, Dudzinski 12, Vanwijn 7, Kingsley 6, Van Den Langenbergh 5

Door Patrick Ceulemans
Voor jou geselecteerd