Late gelijkmaker helpt Lierse Kempenzonen niet vooruit

Thomas Wils baalt. Lierse Kempenzonen redde in de slotfase nog een punt tegen Thes Sport, maar dat zal wellicht niet volstaan om in de titelrace te blijven. Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Status quo in de eindronde van de eerste amateurklasse. Lierse Kempenzonen sleepte op eigen veld in blessuretijd een puntje uit de brand tegen Thes (2-2) en behoudt - dankzij het gelijkspel van Virton op Deinze (1-1) - nog een waterkansje op promotie naar de Proximus League. “We geven niet op. Zaterdag winnen op bezoek bij Thes en vervolgens alles op alles tegen Virton.”

“Zes op zes tegen Thes, of het is zo goed als voorbij.” Marvin Ogunjimi wist zaterdag, na de 3-1-nederlaag op Virton, al hoe laat het was. Om nog een rol van betekenis te spelen in de eindronde móést er eigenlijk gewoon gewonnen worden tegen de kampioen van de reguliere competitie. De match van de laatste kans dus, al viel daar in de eerste helft weinig of niets van te merken. Geen vuur, geen intensiteit, geen kansen. Een Thes in vakantiemodus bleef makkelijk overeind en had aan de rust zelfs op voorsprong kunnen staan. Handspel van Van der Veken in de zestien meter werd niet gezien door scheidsrechter Claes en net voor de pauze knalde Jeunen op de lat.

Meer vuur na de rust

Rocky Peeters kon niet anders dan ingrijpen. Maus en Ogunjimi bleven bij de rust in de kleedkamer, Boulaouali en Vermeiren kwamen in hun plaats. “Ik was extra geprikkeld”, vertelde Vermeiren. “De opdracht van de coach was duidelijk: meer intensiteit in het team brengen.” Zo gezegd, zo gedaan. De dubbele wissel schudde het Lisp wakker en na amper twee minuten trapte Bernier - de beste man bij de thuisploeg - Lierse op voorsprong.

Lierse Kempenzonen leek de zaak onder controle te hebben, maar gaf de voorsprong toch uit handen. Wils ging in de fout, Claes wees naar de stip, Oris klaarde de klus: 1-1. “Na de 1-0 leek alles in zijn plooi te vallen. Thes drong niet echt aan, maar dan geven we zelf die stomme penalty weg”, vloekte Vermeiren.

Twee goals in blessuretijd

De thuisploeg ging met man en macht op zoek naar de winning goal en betaalde in de extra tijd de prijs voor haar aanvallend enthousiasme. Doelman Rausin ging op een vrije trap mee naar voor, de defensie van Thes werkte de bal weg en Deferm trapte van iets over de middenlijn de 1-2 in het lege doel. De állerlaatste aanval leverde alsnog de verdiende gelijkmaker op. Met dank aan de late gelijkmaker van Deinze tegen Virton (1-1) blijft de kloof zes punten en mag Lierse blijven dromen van de Proximus League, al beseffen ook de spelers dat het moeilijk wordt. “Zolang het kan, moeten we erin blijven geloven”, aldus Vermeiren. “Als we zaterdag winnen in Thes, dan wordt het tegen Virton alles of niets. We geven niet op.”

Lierse Kempenzonen: Rausin, Van Der Veken, Wils, Smolders, Nelissen, D’Onofrio (69’ Delorge), Janssen, Buyens, Maus (46’ Boulaouali), Bernier, Ogunjimi (46’ Vermeiren) Thes Sport: Brughmans, Hulsmans (81’ Bens) Spruyt (56’ Bammens), Vanaken, Christiaens, Battista, Jeunen, Deferm, Kerckhofs (57’ Reykers), Stefani, Oris Doelpunten: 47’ Bernier 1-0, 68’ Oris (strafschop) 1-1, 90’+1 Deferm 1-2, 90’+2 Janssen 2-2 Gele kaarten: 69’ D’Onofrio, 71’ Jeunen, 73’ Vermeiren, 83’ Smolders Scheidsrechter: Claes Toeschouwers: 3.500

Door Thomas Standaert
Voor jou geselecteerd