Zwemmers vanaf zaterdag welkom in Boekenberg en De Molen (maar rokers niet)

Een plonsje doen in zwembad De Molen is mogelijk vanaf zaterdag. Foto: WH

Antwerpen / Linkeroever / Deurne -

Komend weekend beloven de temperaturen nog eens de 20 graden te overschrijden. Openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg die zaterdag de deuren openen, zullen dan ook ongetwijfeld heel wat vroege waterratten lokken.

Sinds de Badboot in 2015 letterlijk kopje-onder ging heeft Antwerpen voorlopig twee populaire openluchtzwembaden. Aanstaande zaterdag gaat het openluchtseizoen van zowel de zwemvijver Boekenberg in Deurne als De Molen op Linkeroever officieel van start.

Zwemmers vanaf zaterdag welkom in Boekenberg en De Molen (maar rokers niet)
Het kinderbad van Boekenberg. Foto: Patrick de Roo

In de groene omgeving van het Boekenbergpark kan u zich aan een plonsje wagen in het natuurlijk gezuiverde water van de 73 meter lange zwemvijver. Een zwembeurt is er nog steeds volledig gratis.

Ook het grote 50 meter zwembad De Molen is helemaal klaar om over enkele dagen sportievelingen in zwemoutfit te ontvangen. De allerkleinsten kunnen dan weer naar hartenlust plonsen in het kinderbad. Een zwembeurt in zwembad De Molen kost maximaal 4 euro.

Ligweide rookvrij

De ligweide aan het openluchtzwembad wordt vanaf dit seizoen een rookvrije zone. Niet roken in de buurt van kinderen moet voor de stad de norm worden in haar sportinfrastructuren. Voor de bezoekers die toch willen roken, is er een rookzone voorzien.

Meer info op www.antwerpen.be

Door joro
Voor jou geselecteerd