Beerschot Wilrijk alleen laatste in Play-off 2

Beerschot Wilrijk is er niet in geslaagd een eerste uitzege in Play-off 2 te boeken. Op verplaatsing bij Eupen voetbalde de ploeg van Stijn Vreven niet onaardig, maar de thuisploeg had aan één stilstaande fase genoeg om de drie punten te pakken. Beerschot Wilrijk staat nu alleen laatste in de A-poule. “Zaterdag moeten we toch proberen om van die laatste plaats weg te komen.”

EINDSTAND: Eupen - Beerschot Wilrijk: 1-0

Beerschot Wilrijk trad aan de Kehrweg aan met een onuitgegeven elftal. De 19-jarige Quinten Simons kreeg net als in de thuiswedstrijd tegen Eupen een basisplaats, de beloftevolle linksback depanneerde door schorsingen en blessures als rechtsachter. Diego Montiel stond nog maar voor de tweede keer dit seizoen in de basis en ook Irakli Bugridze en Gregory Grisez verschenen aan de aftrap. Bij Eupen zat de afscheidnemende Hendrik Van Crombrugge op de bank, de Senegalees Babacar Niasse was zijn vervanger onder de lat. 

Sterke eerste helft

Eupen begon furieus aan de partij. Alessio Castro Montes, door de supporters van de Panda’s verkozen tot 'Speler van het Jaar', knalde hard in het zijnet en ook Fall en Ocansey toonden dat ze er zin in hadden. Na het openingskwartier nam Beerschot Wilrijk het commando resoluut over. Bugridze en Dom probeerden het van ver, maar hun vizier stond niet op scherp. Fessou Placca botste op een sterke Niasse. Ook Montiel, Simons en Tissoudali namen de Senegalees onder vuur, maar hun pogingen verdwenen over of naast. De thuisploeg was voor de pauze nog één keer echt gevaarlijk. Vanhamel moest een vrijschop van Danijel Milicevic in hoekschop zweven. Na een uiterst aangename eerste helft stond het halfweg nog steeds 0-0 en daar mochten vooral de Panda’s tevreden mee zijn. 

Vervloekte stilstaande fases

Na de pauze was het zachte lentezonnetje nog maar net achter de horizon verdwenen of de bezoekers lieten zich al koud pakken. Aanvoerder Jordan Loties knikte een hoekschop van Danijel Milicevic voorbij een grabbelende Mike Vanhamel: 1-0. “In deze Play-offs laten we ons te vaak verrassen op stilstaande fases”, zuchtte Joren Dom. “Het was geen individuele fout, want we verdedigen altijd in zone op standaardsituaties. We hebben nu eenmaal niet zo veel gestalte in de ploeg. Dat is duidelijk een pijnpunt. Jammer dat we door die ene stilstaande fase verliezen, want we speelden geen onverdienstelijke partij.”

Beerschot Wilrijk kwam net als in de eerste helft pas na een kwartier weer in de match. Montiel stuurde Placca in het straatje, de Togolees knalde op Niasse en de thuisdoelman hield ook op de rebound van Montiel zijn netten schoon. Toyokawa kreeg op de counter nog een uitgelezen kans op de 2-0, maar de kleine Japanner vond een sterke Vanhamel op zijn weg. In het slotkwartier nam Vanzeir thuisdoelman Niasse nog eens onder vuur, maar de boomlange Senegalees kende een begenadigde dag en liet zich niet verrassen. “We lagen zeker niet onder en dwongen zowel in de eerste als in de tweede helft mooie kansen af. Alleen het resultaat valt weer enorm tegen”, vervolgde Dom.

Debuut Dudouit

Er viel toch nog positief nieuws te rapen bij de Kielse Ratten: Emeric Dudouit mocht na een jaar blessureleed in het slotkwartier de moegestreden Quinten Simons aflossen. Het waren de eerste minuten van het seizoen voor de onfortuinlijke Fransman. Doelpunten kregen we niet meer te zien aan de Kehrweg. Beerschot Wilrijk mag zaterdag voor eigen volk tegen Oostende proberen om het seizoen in schoonheid af te sluiten. Dom: “We verdienen het niet om na zo een sterk seizoen als laatste in Play-off 2 te eindigen. We zullen er alles aan doen om die laatste thuismatch winnend af te sluiten. De club wil er een mooie avond van maken, met ook nog de onthulling van onze nieuwe clubnaam en ons nieuw logo."

Eupen: Niasse (7); Castro-Montes (6), Xavi Molina (6), Loties (7), Gnaka (6); Mulumba (7), Keita (6), Milicevic (6); Ocansey (6), Fall (5), Toyokawa (5).
Beerschot Wilrijk: Vanhamel (6); Simons (6), Prychynenko (6), Bourdin (5), Grisez (5); Dom (6), Van Hyfte (6), Montiel (6); Placca (5), Bugridze (5), Tissoudali (6).
Vervangingen: 62’ Placca vervangen door Vanzeir, 67’ Bugridze vervangen door Messoudi, 72’ Fall vervangen door Schouterden, 75’ Simons vervangen door Duduouit, 82’ Milicevic vervangen door Msakni, 85’ Toyokawa vervangen N’Dri
Doelpunt: 49’ Loties 1-0
Gele kaarten: 44’ Xavi Molina, 58’ Van Hyfte
Rode kaarten: -
Toeschouwers: 1.614
Scheidsrechter: Bert Put (7)

Door Koen Frans
Voor jou geselecteerd