1.200 militanten op ABVV-mars door Antwerpen

Antwerpen -

In Antwerpen hebben dinsdag zo’n 1.200 militanten van de socialistische vakbond ABVV deelgenomen aan een mars voor meer koopkracht. De actievoerders eisten onder meer een minimumuurloon van 14 euro en een minimumpensioen van 1.500 euro.

De stoet trok dinsdagvoormiddag van de Bolivarplaats aan het Vlinderpaleis richting de Groenplaats. Daar gaf algemeen ABVV-secretaris Miranda Ulens een toespraak. Ook Peter Mertens (PVDA) en Yasmine Kherbache (sp.a) waren aanwezig.

“Wij laten vandaag onze stem horen om onze eisen voor meer koopkracht en meer gelijkheid kracht bij te zetten”, zegt Ulens. “Er zijn meerdere rapporten van officiële instanties die aantonen dat in de laatste vijf jaren van deze Zweedse regering de mensen in België koopkracht hebben verloren. In Europa hangen we aan het einde van het peloton.”

Volgens Dirk Schoeters, algemeen secretaris van ABVV Antwerpen, verbergen de regeringspartijen een daling van de koopkracht achter een kleine nettoloonsverhoging. “Die hebben de werknemers en sociaal verzekerden meer dan zelf betaald met een indexsprong, hogere facturen, minder openbare dienstverlening en minder sociale bescherming. Net zoals de werknemers ook nog de begrotingstekorten mogen betalen die het gevolg zijn van de cadeaus aan werkgevers en bedrijven.”

Door joro

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd