Je kan dit artikel lezen omdat je bent aangemeld als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule >

STANDPUNT. “Het burgemeestersambt is een post geworden die je makkelijk inruilt voor een zitje in regering of parlement”

STANDPUNT. “Het burgemeestersambt is een post geworden die je makkelijk inruilt voor een zitje in regering of parlement”

Foto: BELGA

Ook de burgemeester van Aarschot heeft nu bekendgemaakt dat ze premier wil worden. Gwendolyn Rutten (Open Vld) is niet de eerste burgemeester die droomt van een carrière in de Vlaamse of de federale politiek. Bart De Wever (N-VA) kondigde in januari al aan dat hij voluit ging voor het ambt van Vlaams minister-president. Antwerpen moet waarschijnlijk op zoek naar een andere burgervader. Ook Brasschaat dreigt binnenkort weer zonder te zitten. Na de val van de regering keerde Jan Jambon terug naar zijn gemeente, maar de kans is groot dat hij daar snel weer weg is, want hij wil premier worden.

Bart Tommelein (Open Vld) heeft hemel en aarde verzet om in Oostende een coalitie zonder socialisten in het zadel te helpen, maar zegt nu dat hij zeker nog een rol wil spelen op Vlaams niveau, al zal ...

Kris Vanmarsenille
Hoofdredacteur
Voor jou geselecteerd