Zeven verdiepingen hoog Park and Ride-gebouw verrijst op de Luchtbal

Het nieuwe P+R-gebouw op de Luchtbal zal 1700 parkeerplaatsen tellen Foto: HUB

Antwerpen / Luchtbal-Rozemaai -

Aan de Noorderlaan op de Luchtbal, vlak bij het politiekantoor, verrijst volgend jaar een gloednieuwe parkeertoren. Tegen de zomer van 2020 moeten 1.700 bestuurders er hun wagen kwijt kunnen, om vervolgens hun weg richting stad verder te zetten met een duurzaam vervoersmiddel.

Aannemer Antwerpse Bouwwerken start deze zomer met de aanleg van het zeven verdiepingen hoge gebouw, aan de keerlus van de tram op de Noorderlaan, naast het containerpark. De parkeertoren zal 1.700 wagens kunnen herbergen en er komt ook een overdekte fietsenstalling met 440 plaatsen.

Het nieuwe gebouw past in het modal shift-principe dat weggebruikers stimuleert om de wagen aan de kant te laten en op een andere manier naar de stad te komen. Zij zullen in de P+R Luchtbal immers vlot kunnen overstappen op openbaar vervoer, deelwagens en -fietsen.

Naast de P+R Luchtbal staat ook de bouw van een Park en Ride aan de keerlus van de tram op Linkeroever in de steigers. De komende jaren volgen nog meer P+R constructies. Op bepaalde plaatsen worden nieuwe parkeergebouwen geplaatst, terwijl er ook bestaande P+R’s uitgebreid worden. Het nieuwe gebouw aan de P+R Merksem aan de Bredabaan en een uitbreiding van bestaande P+R in Wommelgem zitten in de voorbereidingsfase.

Zeven verdiepingen hoog Park and Ride-gebouw verrijst op de Luchtbal
Het nieuwe parkeergebouw komt aan de keerlus van de tram tussen de Noorderlaan en de A12 Foto: HUB
Door joro
VisualWerfwijzer