Voice Male neemt afscheid van grote publiek

Voice Male: nog een laatste keer samen op de bühne. Foto: Voice Male

Eén week nog en dan zet Voice Male er definitief een punt achter. Dat doet Vlaanderens meest bekende a capella groep met twee concerten in de Antwerpse Arenberg, op zondag 19 mei. De avondvoorstelling raakte in een recordtijd uitverkocht, maar voor de namiddageditie (14.30u) zijn nog tickets beschikbaar.

Het afscheid van Voice Male komt er na de ‘Exit’-tournee, waarmee het zestal in België én Nederland zalen deed vollopen. Dat de groep uitzwaait in de Antwerpse Arenberg is geen toeval. Ze trad er de voorbije jaren meermaals op.

Voice Male zag het licht als Kamer 11, een groepje enthousiaste koorknapen uit het Antwerps Kathedraalkoor. De grote doorbraak kwam er in 1999 met de deelname aan Eurosong. Vanaf toen ging het voor de formatie steil bergop, met tournees door Vlaanderen, Nederland en Duitsland. Het succes leidde tegelijk tot enkele verrassende samenwerkingen met o.a. Sertab Erener, Belle Perez, Amanda Strijdom en Sandra Kim. Vaak schoof Voice Male aan bij bekende programma’s als De Wereld Draait Door, de shows van Paul de Leeuw, De Grote Prijs Bart Peeters, Viva Vlaanderen en het populaire ochtendprogramma van Giel Beelens op de Nederlandse zender 3FM.

In 2014 bracht Voice Male zijn tiende album Friday - The Radio Sessions uit, naar aanleiding van de wekelijkse passage bij Q- music. Voice Male staat voor Jan Vannot, Tijl Corremans, Jo Annemans, Jan Coesemans, Jean-Pierre Bodson en Harald Van Beeck.

Praktisch

Zondag 19 mei, 14.30u - Arenberg, Antwerpen. Er zijn nog tickets voor de namiddageditie van het afscheidsconcert in de Antwerpse Arenberg, op zondag 19 mei (14.30u). Bestellen kan op 03/202.46.46 of online via www.voice-male.com.

 

Door Peter Briers
Voor jou geselecteerd