Ook Waasland-Beveren én Lokeren burgerlijke partij in kort geding KV Mechelen

“Gerechtigheid primeert.” Met die krachtige titel stuurt Waasland-Beveren op haar website de wereld in dat de club vrijwillig tussenkomt in het kort geding van KV Mechelen. Iets later dinsdagvoormiddag laat ook Sporting Lokeren weten tussen te komen in het kort geding. Eerder stelden Beerschot Wilrijk en de Pro League zich ook al burgerlijke partij.

LEES OOK. KV Mechelen stapt vandaag naar burgerlijke rechtbank, Beerschot Wilrijk en Pro League in tegenaanval

“Waasland-Beveren heeft inmiddels kennis genomen van de dagvaarding in kort geding die KV Mechelen heeft uitgebracht lastens de KBVB in het dossier ‘Propere Handen’. Na rijp beraad heeft de raad van bestuur besloten om in deze procedure vrijwillig tussen te komen teneinde de rechten van de verdediging van de club te vrijwaren.” Met deze woorden meldt de club uit het Waasland dat ze zich ook betrokken partij stelt in het kort geding van KV Mechelen.

Waasland-Beveren en KV Mechelen riskeren zware straffen in het kader van Operatie Propere Handen. De uitspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Belgische voetbalbond zou deze maand volgen, maar KV Mechelen stapte intussen naar de burgerlijke rechtbank om een procedure in kort geding op te starten. De Mechelaars willen namelijk toegang krijgen tot het volledige strafdossier van het federaal parket, omdat daar volgens hen elementen zouden instaan die de club vrijspreken.

Ook degradant Lokeren meldt zich

Kort na het nieuws van Waasland-Beveren liet ook de andere Wase profclub van zich horen. Sporting Lokeren meldt dat het na Beerschot Wilrijk, Waasland-Beveren en de Pro League ook wil optreden als tussenkomende partij in het kort geding. Dat bevestigt advocaat Walter Van Steenbrugge, die de belangen van Lokeren verdedigt in het matchfixingdossier, aan persagentschap Belga.

Net als Beerschot Wilrijk heeft Sporting Lokeren baat bij de uitvoering van de straffen, maar dan in de omgekeerde richting. Terwijl Beerschot Wilrijk hoopt op de uiteindelijke promotie naar 1A, probeert Lokeren alsnog de degradatie naar 1B vermijden.

Door tsfn
Voor jou geselecteerd