Olivier Somers en KVM in koor: “Op geen enkel moment meegewerkt aan enige vorm van competitievervalsing”

Foto: GMAX AGENCY

De vordering van het bondsparket sloeg in als een bom bij KV Mechelen. Een nieuw seizoen in 1B mét 12 punten aftrek ondanks het kampioenschap, geen Europees voetbal bij bekerwinst, geen Belgisch bekervoetbal en een geldboete van 125.000 euro: dat is de genadeloze strafeis. Maar de club blijft ondanks alles hameren op haar volledige onschuld in het matchfixingdossier.

Nieuwe onthullingen over de bewuste degradatiematch tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren zetten bovendien vooral hoofd­aandeelhouder Olivier ­Somers in een slecht daglicht. Hij zou direct na afloop een woedeuitbarsting gekregen hebben met Beverse voorzitter Dirk Huyck als zijn doelwit: “Gij hebt geen ballen aan uw lijf, krapuul!” (lees hier het volledige verhaal)

Totale ontkenning

KV Mechelen brak intussen de stilte via de officiële site. “De club stelt jammer genoeg vast dat in de media verschillende fragmenten uit het bondsonderzoek verschijnen in een uiterst gekleurde weergave en zonder enige context”, klinkt het. Dieter Penninckx voegt er namens de raad van bestuur nog aan toe: “We bevestigen nogmaals dat de club op geen enkel moment heeft meegewerkt aan enige vorm van competitievervalsing.”

Ook Olivier Somers zelf gaf een korte maar duidelijke reactie. “Via deze weg wens ik te benadrukken dat ik op geen enkel moment heb meegewerkt aan enige vorm van competitievervalsing”, verklaart Somers. “Ik heb evenwel moeten vaststellen dat mijn naam meermaals wordt genoemd in de media op basis van onjuiste en eenzijdige beweringen vermeld in de vordering van het bondsparket. Ik zal al deze beweringen weerleggen voor de gepaste instanties en zal samen met de club de ingeslagen weg verderzetten en dit zowel op sportief als commercieel vlak in 1A. Ik onthoud mij verder van enige commentaar op alle verdere insinuaties en berichtgevingen.”

Door yala
Voor jou geselecteerd