Nieuw boek ‘Fifty Shades’-schrijfster wordt ook verfilmd

‘The Mister’, het nieuwste boek van de Britse schrijfster E.L. James, zal net als de ‘Fifty Shades’-trilogie verfilmd worden. Dat heeft ze zelf verteld in een interview met de krant Daily Mirror.

Naar eigen zeggen heeft E.L. James (56) al voorstellen gehad van Hollywoodproducers om het boek te verfilmen. “Ja, ik werd al benaderd”, zegt de schrijfster die een miljard euro verdiende aan de verfilming van de ‘Fifty Shades’-films. Intussen gaat haar nieuwe erotische roman, die sinds 19 april wereldwijd verkrijgbaar is in 29 talen, vlot over de (digitale) toonbank. Het boek komt binnen op nummer twee in de categorie fictie en literaire non-fictie. Dat blijkt uit recente verkoopcijfers marktonderzoeksinstituut GfK.

Seksspeeltjes

James zei in het interview dat er ook een lijn seksspeeltjes zal uitkomen naar aanleiding van het nieuwe boek. “Er staan volgende week meetings gepland, dus er komen leuke dingen aan”, klonk het. Het succes van ‘Fifty Shades’ leidde enkele jaren geleden ook al tot een gamma pittige accessoires voor in de slaapkamer.

Nieuw boek ‘Fifty Shades’-schrijfster wordt ook verfilmd

Het verhaal

In ‘The Mister’ maken we kennis met Maxim, een knappe, rijke man die een verleidelijke vrouw ontmoet met een geheimzinnig verleden. De twee leren elkaar beter kennen en belanden in een passioneel avontuur dat ze nog nooit eerder hebben meegemaakt en niet precies kunnen benoemen. Het verhaal speelt zich onder meer af in Londen, het meer landelijke Cornwall en Oost-Europa. James zelf beschrijft haar nieuwste boek als “een Assepoester-verhaal in de 21ste eeuw”. Dat verspreidt zich over 480 pagina’s in totaal. Kostprijs: 16,99 euro.

Door vwh