DISCUSSIE. Meer nood aan kindvriendelijke horeca?

Foto: Bert Verhoeff

De organisatie voor zelfstandigen NSZ pleit voor een overkoepelend label dat aanduidt welke horecazaken inspanningen doen voor kinderen. Met zo’n label zouden de zaken zichzelf ook extra kunnen promoten. Ervaar jij dat er meer nood is aan kindvriendelijke horeca?

“Als je met kinderen voor het eerst in een bepaalde stad of gemeente komt, herken je dankzij zo’n label meteen waar er voor hen wat voorzien is”, zegt NSZ-woordvoerder Christine Mattheeuws. “Je zou daarvoor dan een norm kunnen vastleggen: minstens een aanpassing in het menu, minstens een extra voorziening en minstens iets van animatie.”

Het is alleszins verstandig van restauranthouders om hierop in te spelen. Ouders blijven langer tafelen en keren ook tevreden terug. Wat vind jij? Vind je voldoende van dit soort zaken in je buurt? Doen de eetgelegenheden waar jij klant bent, voldoende voor gezinnen met (jonge) kinderen? Of is er nog veel werk aan de winkel. Misschien vind je het wel een goed idee om ook duidelijker verschil te maken tussen gezinsvriendelijke zaken en plaatsen waar je ‘rustiger’ zit?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een selectie van de reacties wordt zaterdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Door ph