Leerkracht dient klacht in na vuistslag: “Leerling is na tuchtprocedure uitgesloten”

Foto: RR

Mechelen -

Een leerling van de Ursulinen Mechelen die begin dit jaar geweld pleegde tegen een leerkracht is gesanctioneerd. Na een tuchtprocedure is hij uitgesloten van de school. De betrokken leerkracht heeft ook klacht ingediend bij de politie.

De feiten dateren van januari. Op een filmpje dat op Facebook circuleert, is te zien hoe een leerkracht een leerling uit de klas wil zetten. De leraar vraagt de jongeman om zich rustig te houden en duwt hem van zich af, waarop de leerling reageert “Wat, wat gaat gij doen?” Terwijl de leerkracht de deur opent, haalt de leerling uit en geeft hij de man een vuistslag.

“De betrokken leerling is gesanctioneerd en zit niet meer op onze school. Als school betreuren wij ten zeerste dat dit zich heeft voorgedaan. Wij kunnen dergelijk gedrag niet aanvaarden. De integriteit van onze personeelsleden én onze leerlingen is voor ons van groot belang. Ursulinen Mechelen veroordeelt geweld, zowel binnen als buiten de school”, reageert Ingeborg De Cooman, directeur communicatie van de KITOS-scholen.

De school verzoekt de verspreiders van het filmpje op sociale media ook om het beeldmateriaal offline te halen. Onder hen is Vlaams Belang-kopstuk Dries Van Langenhove. “Momenteel circuleert van deze feiten op sociale media een filmpje dat zonder toestemming van de betrokkenen werd gemaakt. De school onderzoekt verdere stappen in samenwerking met de bevoegde instanties”, luidt het.

Het parket van Antwerpen vordert sinds januari een onderzoek naar de feiten. Dat onderzoek zit nu bij de politie Mechelen-Willebroek.

Door Sven Van Haezendonck

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd