De roem viel Vanessa Hudgens (30) zwaar: “Op mijn 27ste had ik een midlifecrisis, en ik ben er dankbaar voor”

Foto: Photo News

Disney-ster Vanessa Hudgens heeft op haar 27ste een midlifecrisis doorgemaakt. Dat vertelt ze in een interview met het magazine People. “En ik ben daar blij om”, aldus de nu 30-jarige Hudgens. “Ik geniet nu van de vrijheid.”

De roem viel Vanessa Hudgens (30) zwaar: “Op mijn 27ste had ik een midlifecrisis, en ik ben er dankbaar voor”
Foto: REUTERS

De tol van de roem kan bijzonder groot zijn. Vraag dat maar aan Vanessa Hudgens, die in 2006 plots wereldberoemd werd toen ze de rol van Gabriella Montez kreeg in de Disney-film High school musical. Het begin van een turbulente periode voor de Amerikaanse, zo getuigt ze in het nieuwste nummer van People, waarin ze poseert zonder make-up.

De nu 30-jarige actrice blikt terug op drie jaar geleden, toen ze 27 was en naar eigen zeggen een “midlifecrisis” doormaakte. “Ik herinner me dat ik toen wakker werd en voor het eerst het gevoel had dat ik geen kind of tiener meer was, maar een volwassene met verantwoordelijkheden. Ik voelde me alsof ik geen idee had wie ik was, wat ik wilde of waar ik naartoe wilde”, aldus Hudgens.

Die periode maakte haar erg bang, maar de actrice kijkt er ook dankbaar op terug. “Ik ben er blij om”, zegt ze. “Het heeft me geholpen om na te denken over wie ik ben en waar ik in geloof, en om mezelf eigenlijk beter te begrijpen. Nu ik 30 ben, geniet ik van de vrijheid om openlijk te praten over alles.”

Niet alleen voordelen

Maar ouder worden heeft niet alleen voordelen, merkte Hudgens ook al. “Ik dacht dat ik na mijn 30ste nooit meer zou moeten omgaan met relatiebreuken, maar die zijn er nog altijd”, zegt ze. Hudgens had acht jaar lang een relatie met Austin Butler en vijf jaar met acteur Zac Efron.

“Ik heb me met ouder worden gerealiseerd dat mijn gezicht het enige is dat ik heb, dus daar zorg ik ook veel beter voor. Dat heb ik geleerd, voor mezelf zorgen. Mijn gezondheid, mijn huid, mijn lichaam: je moet dat doen om jezelf graag te kunnen zien.”

Door gjs