Geknoei in GP van Azerbeidzjan: oefensessie stopgezet na aanrijding met putdeksel, takelwagen kan niet voorbij brug

De aanrijding met het putdeksel tijdens de eerste oefensessie in Azerbeidzjan Foto: F1 - twitter

De eerste oefensessie voor de GP van Azerbeidzjan is vroegtijdig stopgezet door een probleem met een putdeksel op het circuit. Voor de teams en rijders ging zo kostbare tijd verloren op een circuit dat voor hen een serieuze uitdaging vormt.

De eerste oefensessie voor de GP van Azerbeidzjan was amper een kwartier bezig toen Charles Leclerc met zijn Ferrari over een putdeksel reed. Het putdeksel kwam daardoor los te liggen, waarna George Russell vervolgens met zijn Williams F1-bolide vol over het putdeksel reed.

De bolide van Russell raakte aanzienlijk beschadigd maar hij slaagde er wel in om zijn wagen langs de kant te parkeren. De sessie werd logischerwijze met een rode vlag stilgelegd. 

Door de hevige schade aan zijn wagen moest de bolide van Russell getakeld worden. De kraanwagen waarmee de Williams F1-bolide terug naar de pits gebracht moest worden paste echter niet onder de loopbrug ter hoogte van het rechte stuk.

De vele brokstukken van de bolide van Russell moesten opgeruimd worden en ook het putdeksel moest opnieuw vastgemaakt worden. Dit alles resulteerde in heel wat vertragingen en uiteindelijk werd besloten om de sessie niet te laten herstarten.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Door F1journaal.be
Voor jou geselecteerd