Bruce Springsteen kondigt nieuw album: “Een juwelendoosje van een plaat”

Bron © BELGA

Bruce Springsteen. (archiefbeeld) Foto: AFP

Bruce Springsteen heeft donderdag aangekondigd dat op 14 juni zijn nieuwe plaat verschijnt. “Een juwelendoosje van een plaat”, zei de zanger aan op Instagram.

“Deze plaat is een terugkeer naar mijn solo-opnamen met karaktergedreven liedjes en prachtige, filmische orkestrale arrangementen”, aldus Bruce Springsteen nog. Hij deelde ook een foto van het hoesje van de plaat, waarop een glanzend wild paard te zien is in een woestijnachtige omgeving.

Springsteen was zijn volgers al drie dagen nieuwsgierig aan het maken, met geheimzinnige foto’s van een eindeloze rechte weg door de woestijn, en stekelige bomen. In de nacht van donderdag op vrijdag (om O6.00 uur Belgische tijd) wordt een eerste nummer van het album gelost, met videoclip. Het nummer heet “Hello Sunshine”, en is een van de 13 nummers op de nieuwe plaat.

Springsteens laatste album dateert van vijf jaar geleden. In de periode van eind oktober 2017 tot eind 2018 stond hij meer dan 200 keer in het Walter Kerr Theatre op Broadway, met de intimistisch show “Springsteen on Broadway”.

Door adm

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd