DAF Trucks investeert 200 miljoen euro in twee nieuwe cabinefabrieken

Foto: BERT DE DEKEN

Oevel / Westerlo -

DAF Trucks gaat 200 miljoen euro investeren in twee nieuwe cabinefabrieken op de site van Oevel (Westerlo). De totale maximumcapaciteit zal hierdoor op 33.000 vierkante meter worden gebracht. Dat nieuws werd aan onze redactie bevestigd.

Met de investering van 200 miljoen stijgt de productiecapaciteit met 45% tot 300 cabines per dag in een tweeploegendienst. De capaciteit komt daarmee op hetzelfde niveau als de cabinelakstraat, die eind 2017 werd geopend en een investering met zich meebracht van honderd miljoen euro.

DAF Trucks investeert 200 miljoen euro in twee nieuwe cabinefabrieken
Vlaams minister van Economie en Werk Philippe Muyters naast DAF-topman Harry Wolters. Foto: Mia Uydens

De bouw van de twee fabrieken zal twee jaar in beslag nemen. De eerste paal is dinsdag al in de grond geslagen, binnen drie maanden starten de werken aan de tweede fabriek.

Er zullen in eerste instantie geen werknemers aan het personeelsbestand worden toegevoegd. Het huidige personeelsaantal moet voldoen, tenzij de markt er om vraagt dat er extra personeel dient aangeworven te worden. DAF-topman Harry Wolters noemt het een “investering voor jaren die er voor zorgt dat DAF wereldwijd een begrip blijft”.

Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) komt dinsdagnamiddag de site inhuldigen. Over het aantal medewerkers die er bijkomen is nog niets bekend.

DAF Trucks investeert 200 miljoen euro in twee nieuwe cabinefabrieken
De visualisatie van de twee nieuwe fabrieksgebouwen.
Door Marc Helsen

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd