NBA. Milwaukee eindelijk nog eens naar tweede ronde dankzij wonderkorf van Giannis “Greek Freak” Antetokounmpo

Bron © BELGA

Foto: USA TODAY Sports

Milwaukee heeft zich geplaatst voor de halve finales van de play-offs van de Eastern Conference in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA). De Bucks haalden het maandag van Detroit met 127-104, en staan op een onoverbrugbare 4-0 voorsprong.

Giannis Antetokounmpo had in het winnende kamp met 41 punten een groot aandeel in de zege. Milwaukee staat zo voor het eerst sinds het seizoen 2000-2001 bij de beste vier in het oosten. In de halve finales wacht Boston. Detroit zette dan weer een negatief NBA-record neer, met een veertiende nederlaag op rij in de nacompetitie.

Utah heeft in het westen zijn laatste kans gegrepen, met een 107-91 overwinning tegen Houston. Donovan Mitchell leidde zijn team met 31 punten naar de zege, en ook Jae Crowder (23 ptn) had de goede vorm te pakken. Aan de overzijde volstonden de dertig punten van James Harden niet. Utah kijkt na vier duels nog altijd tegen een 3-1 achterstand aan, maar moet de hoop nog niet opgeven. Woensdag kijken beide teams mekaar weer in de ogen in Houston.

Door Vincent Van Genechten
Voor jou geselecteerd