Beerschot Wilrijkfan ‘SuperDries’ overleden na slepende ziekte

Foto: Joris Herregods

Niel -

Dries Meirsman, de 17-jarige Beerschot Wilrijkfan uit Niel en bekend als ‘SuperDries’, is overleden. De jongen heeft het afgelopen Paasweekend de strijd verloren van een agressieve hersentumor, waar hij sinds 2014 tegen vocht.

“Liefste Superdries, je hebt je vorig jaar gesmeten in onze bewegingschool en bent veel tot je uiterste gegaan”, staat te lezen op zijn Facebookpagina. “Jammer genoeg heb je het jaar niet kunnen afmaken, en begon je laatste strijd. Deze heb je nu gestreden maar in onze harten ben je al het hele schooljaar gemist, een plekje dat leeg bleef. Heel veel sterkte aan heel je familie en vooral aan je mama, papa en broers. Dikke knuffel.”

Dries overleed op paasmaandag ’s ochtends vroeg in de ouderlijke woning. “We troosten ons met de gedachte dat we er allemaal bij waren, mama, papa en zijn twee broers, Wout en Stijn. In deze voor ons gezin donkere periode mochten we rekenen op veel steun, en daar zijn we enorm dankbaar voor”, benadrukken Eric en Karlien Meirsman.

Verrassingsbezoek door legende

Dries werd op handen gedragen door de fans én de spelers van Beerschot Wilrijk. Zo werd Dries onder meer geëerd in de zeventiende minuut van de finalewedstrijd tegen KV Mechelen. Later kwamen huidige kernspeler Jorn Vancamp en legende Hernan Losada langs bij zijn thuis om hem te verrassen.

LEES OOK. Beerschot Wilrijk-fan (17) die vecht tegen tumor kreeg verrassingsbezoek: “Spelers hebben hem zelfs zaterdag uitgenodigd”

“De ganse Beerschot-familie treurt… en wenst de familie Meirsman, zijn vele vrienden, alsook iedereen die met dit zware verlies getroffen wordt, veel goede moed en sterkte”, zegt Beerschot Wilrijk op haar website. “Met een krop in de keel denken we allemaal terug aan dat kippenvelmoment van zaterdag 9 maart laatstleden, toen de supporters van onze club in het Olympisch stadion tijdens minuut 17 van de finalewedstrijd tegen KV Mechelen uitpakten met spandoeken, een staande ovatie en ‘You’ll never walk alone’-gezangen, om Dries op die manier een groot paars hart onder de riem te steken.”

Voor aanvang van de wedstrijd tussen Beerschot en Charleroi, werd een stiltemoment ingelast ter ere van Dries:

Video: ATV

LEES OOK. Beerschot Wilrijk in zak en as: “Zo erg voor SuperDries, dit was ook een beetje zijn match”

Beerschot Wilrijkfan ‘SuperDries’ overleden na slepende ziekte
In de heenwedstrijd van de promotiefinales staken de Beerschot Wilrijkfans in de zeventiende minuut een spandoek omhoog dat Dries eerde. Foto: BELGA
Beerschot Wilrijkfan ‘SuperDries’ overleden na slepende ziekte
Beerschot Wilrijkaanvaller Dante Vanzeir eerde Dries in de terugwedstrijd op bezoek bij KV Mechelen. Foto: BELGA
Door bap, pvr
Voor jou geselecteerd