Patrick Lefevere is onder de indruk: “Mathieu van der Poel is een superfenomeen”

Foto: rr

Volgens Patrick Lefevere is het niet omdat Wout Van Aert en vooral Mathieu van der Poel ineens de jackpot pakken, dat iedereen gek moet worden en zijn wegrenners in de winter moeten doen crossen.

“Dat is erover”, zei de manager van Deceuninck-Quick Step na de demonstratie van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race. “We moeten niets aan onze wintervoorbereiding veranderen. Omdat het crossers zijn, hebben ze een specifieke aanpak. Vandaag stopt hun wegseizoen wel. Voor de andere jongens loopt het seizoen gewoon door. Het is gewoon een goede inschatting van de combinatie, crossen, rusten, trainen en koersen.”

“Wij voelen ons niet geroepen om het anders te doen: we hebben al 24 zeges gepakt waaronder toevallig ook Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. En het is nog niet gedaan. Vergeet niet dat we met een superfenomeen te maken hebben die Mathieu van der Poel heet. De jonge Kwiatkowski won op een bepaald moment ook op zo’n manier koersen, waaronder het WK. En er was natuurlijk ook Sagan.”

“Hij heeft geen ploeg nodig. Nog niet”

“Maar wat Mathieu doet, hebben we de jongste jaren niet gezien. Het is anders dan bij Kwiatkowski en Sagan. Het is zijn eerste voorjaar: in de eerste plaats wordt hij als een crosser beschouwd, maar nu gaan ze wel anders ernaar kijken. Hij bewijst dat hij heeft geen ploeg nodig heeft. Nog niet. Maar hij heeft geluk gehad dat er vier jongens van Education First bij zaten en dat Fuglsang spelletjes speelde op vier kilometer van de meet. Alaphilippe had wel krampen, terwijl achterin iedereen bleef rijden.”

 

Door hc
Voor jou geselecteerd