OPROEP. Stel jij het halen van je rijbewijs uit? Of kan je het niet snel genoeg op zak hebben?

Foto: IMAGEGLOBE

Jongeren zijn, als hun werksituatie daarom vraagt, makkelijk bereid om te verhuizen en dichter bij het werk te gaan wonen. Ook het behalen van het rijbewijs is voor de doorsnee twintiger, vooral als die in de stad woont, geen prioriteit meer. Of dat rijbewijs belandt ergens tussen de paperassen en wordt nauwelijks gebruikt. Ben jij iemand die eigenlijk geen rijbewijs nodig heeft?

De jongeren van vandaag staan compleet anders tegenover de wijzigende mobiliteit, zo blijkt uit een enquête van VAB bij 3.000 Vlamingen waar vtm Nieuws mee uitpakte het voorbije weekend. Ouderen zullen, bij de mogelijke invoering van rekeningrijden, blijven rijden en dus betalen voor elke kilometer, terwijl veel jongeren zullen verhuizen en dichter bij het werk gaan wonen. Jongeren zijn ook veel makkelijker te overhalen om de wagen opzij te zetten en de fiets te nemen.

Zo gaat het ook met het rijbewijs. Minder jongeren dan vroeger staan op hun 18de te popelen om het papiertje op zak te steken. Er zijn zoveel alternatieven, en de wagen is al lang niet meer de weg naar de vrijheid. Wij zoeken jongeren die hier een duidelijke mening over hebben: wil jij (voorlopig) geen rijbewijs, om verschillende redenen? Of was je er misschien wél als de kippen bij?

Reageer via onderstaand formulier (gegevens worden discreet behandeld). Mogelijk contacteren wij je dan voor een reportage in Gazet van Antwerpen

Door ph

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd