KU Leuven trekt schorsing van Reuzegom-student in

Foto: rr

De KU Leuven heeft de schorsing van de Reuzegom-student ingetrokken, op voorwaarde dat hij een ‘project van pedagogische aard’ indient. Dat bevestigt zijn advocaat Tom Peeters aan onze redactie.

Bij de doop van de Leuvense studentenclub kwam de twintigjarige ingenieursstudent Sanda D. om door een zoutvergiftiging. Hij had grote hoeveelheden vissaus moeten drinken en urenlang halfnaakt in een put moeten zitten. Twee medeschachten die onwel waren geworden, werden naar het ziekenhuis gebracht.

Eén van hen, Victor (19), werd half december bij de vicerector van de KU Leuven geroepen, omdat de universiteit zijn eigen tuchtonderzoek was gestart. Hij werd geschorst tot het einde van het academiejaar, maar die schorsing is nu dus ingetrokken.

“Hij moet tegen donderdag een voorstel voor vrijwilligerswerk formuleren”, zegt Tom Peeters. “Als de KULeuven dat maatschappelijk project aanvaardt, vervalt de opgelegde schorsing. De KULeuven heeft ons die optie voorgelegd, en uit respect voor de overleden student hebben we die optie nu aanvaard. We hopen dat de sereniteit nu terugkeert.”

Door PHU

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd