Red Flames verliezen vriendschappelijke wedstrijd tegen topland Amerika met zware cijfers

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Red Flames, de Belgische vrouwenvoetbalploeg, hebben zondag verloren van de Verenigde Staten, de regerende wereldkampioen, in een vriendschappelijke wedstrijd. De Amerikanen wonnen met 6-0 in het Banc of California Stadium in Los Angeles. Bij de rust stond het al 4-0.

Carli Lloyd (14., 19.), Lindsey Horan (26.), Samantha Mewis (33.), Alex Morgan (52.) en Jessica McDonald (90.+1) tekenden voor de treffers.

Het was pas het tweede duel tussen België en de VS. Ook in het eerste duel, in 1993, wonnen de Amerikanen.

De Red Flames, die vrijdag waren opgeklommen tot de 20ste plaats van de FIFA-wereldranking, hun hoogste ranking ooit, zijn sinds dinsdag op stage in de VS. De Amerikanen voeren de FIFA-ranking aan. Deze zomer hopen ze hun wereldtitel in Frankrijk te verlengen.

Voor het team van bondscoach Ives Serneels was het de eerste nederlaag na tien ongeslagen wedstrijden. Vorige maand haalden ze nog brons op de Cyprus Women’s Cup.

De volgende afspraak is een oefenwedstrijd tegen Thailand, op zaterdag 1 juni om 15u30 in Leuven. Thailand plaatste zich net als de VS voor het WK. Het duel wordt voorafgegaan door een stage op Griekse bodem, eind mei.

België: Evrard - Deloose (Wijnants 85.), Jaques (Coutereels 59.), De Neve, Philtjens (Van Belle 59.) - Biesmans, De Caigny (Van Kerkhoven 80.), Missipo (Onzia 86.) - Vande Velde (Dhont 46.), Wullaert (c), Cayman.

Voor jou geselecteerd