Gert Verhulst en James Cooke richten politieke partij op

Een politieke partij, een piratenzender én een ochtendshow. Gert Verhulst en James Cooke pakken de lancering van het nieuwe seizoen Gert late night groots aan.

Nu de verkiezingskoorts elke dag met een graadje stijgt, springen ook Gert Verhulst (51) en James Cooke (34) op de kar. In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen Gert late night op 22 april, richten ze een partij op die GLN gaat heten. Met hun partijslogan ‘Geen gezwans, meer ambiance!’ zetten ze meteen de toon voor de gesprekken die ze ook dit jaar weer zullen voeren op ­Verhulsts boot, de Evanna. Op de lijst van GLN staan alvast verschillende namen die de tandem Verhulst-Cooke zal ontvangen voor een goede babbel: André Hazes Jr., Viktor Verhulst, Jan Leyers, Jinnih Beels, Niels Albert, Koen Geens en Rani De Coninck.

Piratenzender

Zoals dat hoort laten de lijsttrekker en -duwer de lancering van hun partij ­gepaard gaan met een groot congres dat niet geheel toevallig zal samenvallen met de start van hun talkshow. Mogelijk wordt André ­Hazes een van de acts op dat partijcongres.

Verhulst en co. houden het daar niet bij, want de Evanna wordt vanaf 22 april ook een zendschip. Geen piratenpartij zonder piratenzender, zo redeneren ze bij Vier. Anders dan destijds Radio Veronica of Radio Caroline zal Radio Evanna niet op de woeste baren van de Noordzee steigeren, maar meesurfen op de frequentie van NRJ. Verhulst en Cooke zullen elke dinsdag, woensdag en donderdag een eigen ochtendshow uitzenden vanop de Evanna die te horen zal zijn op NRJ. Voor wie daar ook beeld bij wil, wordt de ochtendradio live uitgezonden op zenders Vier en Zes.

Door jdr

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd