Fitnessketen opent een hotel in hartje New York

Equinox is binnenkort ook actief als hotelier. De Amerikaanse fitnessketen opent nog voor de zomer zijn eerste hotel, in Manhattan.

Equinox doet al meer dan een kwarteeuw mensen zweten in een van zijn honderdtal fitnesscentra verspreid over de Verenigde Staten, Canada en Londen. Straks kunnen ze die mensen ook een bed en een maaltijd aanbieden, want half juli opent Equinox een eerste hotel. De primeur is voor Hudson Yards, de nieuwe wijk in Manhattan, daarna volgen nog vestigingen in Los Angeles, Seattle, Chicago en Houston.

“We zijn een bedrijf dat de wereld steeds vanuit een ander perspectief heeft bekeken, en zelf trends lanceert in plaats van ze te volgen”, aldus managing partner Harvey Spevak in een persmededeling. “Alles wat we dusver hebben bereikt, geeft ons voldoende geloofwaardigheid om ook de hotelsector te betreden en zijn toekomst te verrijken met frisse en unieke ideeën.”

Hun eerste hotel zal ruim tweehonderd kamers tellen, waarvan 48 suites, die net als de fitnesscentra luxueus zullen ogen. De kamers zouden volledig geluidsdicht zijn en indien gewenst geen enkel lichtstraaltje binnenlaten, terwijl de (aparte) dekbedden zo ontworpen zijn dat ze meehelpen om je lichaamstemperatuur te reguleren. Dat heeft natuurlijk zijn prijs: voor een overnachting moet je minstens 700 dollar neertellen.

Equinox waagt zich op de markt van luxehotels omdat ze daarvoor naar eigen zeggen uitstekend geplaatst zijn, nu gezondheid wordt beschouwd als het nieuwe kapitaal, meent ceo Chris Norton.

Het hotel zal dan ook een heuse waaier aan sportmogelijkheden bieden. Naast een fitnessruimte met zwembaden zullen gasten ook kunnen intekenen op een van de vele groepslessen. Er zullen ook personal trainers te boeken zijn en er zijn uitgebreide wellnessfaciliteiten voorzien. Het restaurant is in handen van Stephen Starr.

Fitnessketen opent een hotel in hartje New York
Fitnessketen opent een hotel in hartje New York
Door edm