© Photo News

Francken wil niet opnieuw getuigen over humanitaire visa

Theo Francken is niet van plan opnieuw te getuigen in de Kamercommissie over de humanitaire visa. Francken is daar niet toe verplicht, maar was wel opnieuw uitgenodigd door de partijen. Aanleiding waren de resultaten van het interne onderzoek dat zijn opvolgster Maggie De Block (Open VLD) had gevoerd. Dat riep onder meer nieuwe vragen op over de werkwijze van het kabinet-Francken bij het uitreiken van humanitaire visa.

mvdr

“Ik heb vorige maand al zeer uitgebreid geantwoord op alle vragen”, zegt Theo Francken. “Tot mijn teleurstelling moet ik vaststellen dat er niet geluisterd is naar wat ik gezegd heb. Blijkbaar wil iedereen er een partijpolitiek spel van maken dat nodeloos gerekt wordt.” Dat is ook de reden dat Francken geen zin heeft opnieuw naar die hoorzitting te gaan.

De vraag om hem opnieuw te laten getuigen kwam van Wouter De Vriendt (Groen). “Blijkbaar voert hij de debatten liever op Twitter dan in het parlement, waar hij zou dat moeten doen”, zegt die. De Vriendt weerlegt ook dat alle vragen al beantwoord zijn. “Er zijn nieuwe zaken aan het licht gekomen en die vragen om een duidelijk antwoord. Maar de voormalige staatssecretaris ontloopt zijn verantwoordelijkheid.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd
Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt