“Paul Severs is wakker geworden uit coma”

Michel Goven (l.) was een van de voorbijgangers die Paul Severs hielpen te reanimeren. Foto: BELGAIMAGE

“Charmezanger Paul Segers (70) is wakker geworden uit coma, en hij is opnieuw bij bewustzijn”. Dat meldt VTM Nieuws. De familie van de zanger heeft de twee mensen die hem konden reanimeren ondertussen bedankt: “Voor ons zijn jullie voor eeuwig helden.”

Paul Severs is volgens VTM Nieuws op donderdagmiddag ontwaakt in het ziekenhuis. Severs zou iedereen in de ziekenhuiskamer herkend hebben. Dat zou volgens de zender betekenen dat hij goed herstelt.

De familie van Paul Severs heeft dat nieuws nog niet bevestigd. Zijn zoon Christophe heeft wel beloofd om later op de avond over de gezondheidstoestand van zijn vader te communiceren.

Eerder op donderdag had de familie laten weten dat de dokters in het Erasmus-ziekenhuis in Anderlecht van plan waren om te proberen om Paul Severs uit zijn coma te halen.

“De artsen zijn momenteel de medicatie aan het verminderen om hem op heel traag tempo te laten ontwaken”, schreef zoon Christophe Severs. “We kunnen nog niet zeggen hoe hij zal reageren als hij wakker wordt. We weten ook niet of hij zal wakker worden. Momenteel moeten we dus terug afwachten. Voorzichtig positief durven we soms te zijn, maar de realiteit is dat we het niet kunnen voorspellen.”

Redders bedankt

Paul Severs kreeg dinsdagmorgen een hartaanval toen hij ging fietsen. Dat hij toen geholpen werd door voorbijgangers, hadden de echtgenote en de zoon van Paul Severs al van buren vernomen. Ze wisten echter niet wie die mensen waren.

Donderdagochtend lazen ze in hoe die redding precies gebeurde. Telenet-technicus Michel Goven (30) kwam de zanger per toeval tegen op een klein baantje in Sint-Renelde, een deelgemeente van het Waalse Tubeke op de taalgrens. De zanger lag bloedend op de grond, en Goven besloot meteen om Paul Severs te helpen.

“Paul Severs is wakker geworden uit coma”
Michel Goven startte met de reanimatie Foto: if

“Ik belde de hulpdiensten, die lieten me meteen de reanimatie starten. Vanaf dan nam mijn oerinstinct het over”, zei Goven, die een EHBO-cursus had gevolgd.

Even later kreeg hij hulp van een jonge vrouw uit de buurt.

Helden

“Wij bedanken hen uit het diepste van ons hart voor hun interventie”, zo schrijft zijn zoon Christophe Severs op Facebook. “Zonder Michel en de dame, die toevallig voorbijkwamen, zou het verhaal helemaal anders verlopen zijn. Voor ons zijn jullie voor eeuwig helden!”

Door Cedric Lagast en Pieter Huyberechts

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd