Predikheren erkend als topbestemming voor meetings en congressen: “Een droomstart”

Mechelen - Toerisme Vlaanderen heeft Het Predikheren in Mechelen erkend als een ‘Flanders Heritage Venue’. Daarmee wordt het 17de-eeuwse klooster een van de zes topbestemmingen in Vlaanderen voor meetings en congressen.

In september opent het decennialang verwaarloosde Predikherenklooster na een ingrijpende restauratie de deuren voor het publiek. “De erkenning is een droomstart voor de site en een enorme eer voor de stad”, zegt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Cultuur. “Het motiveert ons om te blijven inzetten op extra hotelcapaciteit voor internationale werknemers en bezoekers, de congresfaciliteiten verder uit te bouwen en gevarieerde horeca aan te trekken”, legt Siffer uit.

In Het Predikheren komt niet alleen de nieuwe stedelijke bibliotheek. Het monument moet uitgroeien tot een ontmoetingsplek met ook een koffiebar, het gastronomisch restaurant Tinèlle, een culturele performance- en tentoonstellingsruimte en een plek voor co-working. Zo beschikt Het Predikheren voor meetings en congressen over vijf vergader- of leslokalen en een polyvalente ruimte voor honderd personen. Lamot streeft overigens naar dezelfde erkenning.  

Door Sven Van Haezendonck

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd