Twee versnellingen in ‘Blind Getrouwd’ bij Annelies en Joris: “Wat houdt je tegen?”

Foto: Blind Getrouwd

Met het einde van de huwelijksreis in zicht maken de koppels van Blind getrouwd een eerste balans op. Die is meestal positief, behalve bij Joris en Annelies. Hij wil er vol voor gaan, zij kan die gevoelens niet beantwoorden.

Zo gaat dat in Blind getrouwd: de koppels hebben hun koffers amper uitgepakt op huwelijksreis en ze mogen alweer ingeladen worden. Op de laatste dag, zo’n vier à vijf dagen na hun jawoord, is het tijd om een stand van zaken op te maken. Voor Tim en Elke staan de sterren heel gunstig. Het klikt en bovendien is er ­volgens Elke al sprake van “romantiek”. Ook Lenny en Jolien zitten op het juiste spoor. Zij bespreken hun eerste week bij experte ­Sybille Vanweehaeghe. Die stelt vast dat de huwelijksreis geen ergernissen heeft opgeleverd. Lenny en Jolien kijken ernaar uit om te gaan samenwonen en elkaar tijdens het leven van alledag te ontdekken.

Dicht bij verliefdheid

Heel even leek het alsof Victor en Line in een sukkelstraatje zouden belanden. Zij had haar man wat avontuurlijker verwacht. “De grootste uitdaging in onze relatie ben ik zelf”, zegt Line. Maar daar kunnen de experts wel een mouw aan passen: ze leggen Victor en Line tijdens de huwelijksreis een vragenlijst op het bord. Op die manier is het wat makkelijker om bezorgdheden en vragen te uiten. De ingreep werkt: de twee voelen zich meer op hun gemak. Bij Joke en Stijn is het koffiedik kijken. Stijn zit dicht in de buurt van verliefdheid, een plek waar Joke nog heel ver vandaan zit. Ze doen allebei wel hun stinkende best om elkaar geen druk op te leggen en dat lijkt te werken.

Afgewezen

Joris en Annelies krijgen het op de laatste dag van hun huwelijksreis moeilijk. Het is een kwestie van twee versnellingen: Joris wil hard gaan, Annelies niet. Joris zegt dat hij nu eenmaal zo in elkaar zit: “Als ik ergens voor ga, is het voor de volle honderd procent”. Annelies kan die gevoelens van Joris voorlopig niet beantwoorden, waardoor Joris zich afgewezen voelt. Annelies beseft dat haar echtgenoot in zijn hoofd al veel verder staat: “Hij zit al echt met dat gevoel: ik zou u echt niet meer kunnen missen. Terwijl ik gewoon nooit zo snel verliefd word.”

Op het strand proberen de twee de lucht te klaren (video onderin). Joris vertelt dat hij zich geremd voelt. Annelies stelt een vraag waarop ze het antwoord eigenlijk wel weet. Ze vraagt Joris wat hem tegenhoudt, waarmee ze de bal weer in zijn kamp legt. Joris aarzelt, maar is eerlijk: “Jij houdt me tegen.”

(lees verder onder de video)

Eenmaal thuis belanden de twee op de zetel van experte Margo Van Landeghem. Die kan alleen maar rust prediken: het koppel is uiteindelijk nog maar een week getrouwd. Misschien geeft de dagelijkse routine van het samenwonen de relatie wel wat zuurstof.

Twee versnellingen in ‘Blind Getrouwd’ bij Annelies en Joris: “Wat houdt je tegen?”
Foto: Blind getrouwd

Blind getrouwd, maandag om 20.35 uur op VTM

INFO

Blind getrouwdVTM, 20.35 uur

Door tdl

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd