Nieuwe fruit- en groentenwinkel gaat voor superverse vitamines

Wim met een bak verse Belgische aardbeien. Dat verschil proef je meteen. Foto: kma

Zoersel - Wim Van den Heuvel zal de Zoerselnaar vanaf volgende donderdag van de nodige vitamines voorzien. Op de hoek van de Oostmallebaan 1 opent hij een nieuwe groenten- en fruitwinkel. “We gaan voor topkwaliteit.”

Wim (41) is afkomstig van Hoogstraten. Vroeger was hij zelf aardbeienteler, tot hij vijf jaar geleden in de aardbeienhandel rolde. “Ik lever nu aardbeien en zacht fruit aan fruithandels en bakkers hier in de streek. Tijdens een passage in Zoersel zag ik dit pand leeg staan. Vroeger zat hier ook een groenten- en fruitwinkel.”

Groenten & Fruit Wim luidt de naam van de nieuwe winkel. “Ik ga alleen voor topkwaliteit. We zullen ons onderscheiden van supermarkten. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor bereide maaltijden, soepen en verse fruitsalades.”

Met zijn achtergrond, zijn de specialiteiten van Wim aardbeien en kleinfruit zoals frambozen, bessen en bramen. Zo kan je er het hele jaar door verse Belgische aardbeien kopen. Zijn aankopen doet hij op de veiling in Hoogstraten en de vroegmarkten in Antwerpen, Brussel en Breda. “Dat is ’s avonds vertrekken om ervoor te zorgen dat we ’s morgens om zeven uur de winkel kunnen openen. Mijn ronde langs bakkers en handelaars blijf ik doen. Ik wil ook uitbreiden naar de horeca hier en leveren aan bedrijven.”

Tijdens het openingsweekend krijgen de klanten 10% korting.

Door Kristin Matthyssen

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd