Verbazende Lutsenko alweer de beste in Oman, Greg Van Avermaet maakt zich echter niet ongerust voor de klassiekers

Er staat in Oman geen maat op Alexey Lutsenko. De Kazak was ook bovenop de slotklim naar Qurayyat duidelijk de sterkste. De Spanjaard Herrada werd tweede, Greg van Avermaet vervolledigde het podium. Lutsenko neemt de leiderstrui over van Alexander Kristoff.

Werner Bourlez in Oman

Het werd een bewogen etappe waarin de jongens van Topsport Vlaanderen alweer een hoofdrol speelden. Piet Allegaert en Preben van Hecke maakten deel uit van een vlucht van tien, Van Hecke en de Italiaan Bonifazio zouden als laatsten overblijven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar ook achter hen viel het nooit stil als gevolg van de wind. Er werden meermaals waaier getrokken met een attente Van Avermaet, gesteund door Wisniowski en Van Keirsbulck. Het peloton werd stelstelmatig uitgedund zodat uiteindelijk een beperkt peloton aan de laatste beklimming richting finish begon.

“Vorig jaar was hij hier ook goed en was het daarna gedaan”

“Met Lutsenko won duidelijk de sterkste man in koers”, aldus Van Avermaet. “Tegen het eindschot van de Kazak viel weinig te beginnen: ik kan mezelf niks verwijten, Lutsenko rijdt in deze wedstrijd op een ander niveau.”

“Ik ben supertevreden dat ik op zo’n zware aankomst derde ben geëindigd. Ik heb wel wat energie verloren omdat ik niet mee was in de eerste waaier, op zo’n 50 km van de finish. Ik ben er naartoe gesprongen en moest op de eerste keer Qurayyat even bekomen. Lutsenko reed hard en ik wist dat winnen moeilijk ging zijn. Maar vorig jaar was hij hier ook goed en was het daarna gedaan. Ik wil vooral de beste zijn in het voorjaar.”

Vandaag krijgt hij een nieuwe kans in een korte rit met drie keer de beklimming van Al Jabal Street (3,2 km aan 6,8%). “Maar daarna is het nog 25 km tot aan de aankomst, dus de kans is groot dat het een massasprint wordt”, aldus Van Avermaet.

LEES OOK. Oliver Naesen krijgt aan de finish in Oman een dikke smakkerd

Uitslag:

1. Alexey Lutsenko (Kaz/Astana Pro Team) in 4u35:48

2. Jesus Herrada (Spa) op 0:01

3. Greg Van Avermaet (Bel)

4. Rui Costa (Por)

5. Domenico Pozzovivo (Ita) 0:04

6. Eliot Lietaer (Bel) 0:06

7. Oliver Naesen (Bel) 0:11

8. Quentin Pacher (Fra)

9. Elie Gesbert (Fra)

10. Ryan Gibbons (ZAf)

Stand:

1. Alexey Lutsenko (Kaz/Astana Pro Team) in 11u37:37

2. Jesus Herrada (Spa) 0:18

3. Greg Van Avermaet (Bel) 0:20

4. Rui Costa (Por) 0:24

5. Domenico Pozzovivo (Ita) 0:27

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners