Twee verdachten van kluizenkraak blijven aangehouden

Antwerpen -

Kachaber M. en Giorgi K. blijven aangehouden in de zaak van de kluizenkraak bij BNP Paribas Fortis op de Belgiëlei. Dat besliste de raadkamer dinsdagmorgen. Beide verdachten blijven dus in de cel. Derde verdachte Koba M. blijft ook in de cel tot hij voor de kamer van inbeschuldigingstelling verschijnt. Die moet de knoop doorhakken of zijn aanhouding nog noodzakelijk is.

“Wij gaan in beroep”, zeggen Chantal Van Den Bosch en Pieter Filipowicz, advocaten van Kachaber M.. De Georgiër, vader van eerste verdachte Koba M., zegt niets met de feiten te maken te hebben.

De advocaat van Giorgi K., mr. Tim Smet, laat weten geen beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de raadkamer. Zijn cliënt ontkent eveneens alle betrokkenheid bij de kraak. Hij bekent wel aanwezig te zijn geweest in het appartement in de Nerviërsstraat, daar werd ook zijn vingerafdruk aangetroffen. Giorgi K. zegt dat hij dacht dat daar verbouwingen werden gedaan. De man werkt mee met het onderzoek en heeft een verklaring afgelegd.

De derde verdachte, Koba M., zit ook nog steeds in de cel. Vorige week had de raadkamer beslist dat hij moest vrijkomen, maar daartegen ging het parket in beroep. Koba M. verschijnt binnen de vijftien dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling . Die moet de knoop doorhakken of zijn aanhouding nog noodzakelijk is.

Drie Georgiërs

Tien dagen geleden werd er ingebroken in het kantoor van BNP Paribas Fortis op de Belgiëlei. De daders raakten binnen in de kluizenzaal van de bank via zelfgegraven tunnels, verbonden met de riolering onder de bank. Een dag na de bankkraak kon met Koba M. (27), een Belg met Georgische roots, en eerste verdachte worden gevat. De speurders konden hem aan de kraak linken door een achtergelaten slijpschijf in de tunnel.

Eind vorige week werden nog Giorgi K. (28) en Kachaber M. (45) - respectievelijk een vriend en de vader van Koba M. - aangehouden door de onderzoeksrechter. Zij hebben de Georgische nationaliteit. Ze ontkennen alle drie dat ze bij de eigenlijke diefstal betrokken waren.

Bekijk ook:

Bankrovers tunnelkraak moesten vluchten en lieten goudstaven achter

Video: ATV

Vanuit dit pand werd een tunnel gegraven richting de rioleringen

Door jtp, sare

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd