Bij deze restaurants kunnen jongeren in maart aan tafel schuiven dankzij Jong Keukengeweld

Bron © Belga

Onder meer deze Nathan Van Echelpoel van restaurant ‘Nathan’ doet mee aan de actie. Foto: Frank Bahnmuller

Jongeren van 18 tot en met 30 jaar kunnen volgende maand opnieuw tegen een scherpe prijs gaan eten in het restaurant van een jonge Belgische chef. De reserveringen voor de actie “Jong Keukengeweld” starten morgen, woensdag om 8.00 uur. Dat meldt organisator Toerisme Vlaanderen.

De actie Jong Keukengeweld heeft als doel om jongeren op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de Vlaamse chefs. Het concept houdt in dat jonge mensen kunnen genieten van een driegangenmenu, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren, voor 49 euro. In restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 betalen ze 59 euro. De menu’s moeten op voorhand betaald worden.

Voor deze tweede jongerenactie, van 1 tot 31 maart, kan opnieuw gereserveerd kan worden bij de 63 deelnemende restaurants. Reserveren kan vanaf woensdag 13 februari om 8.00 uur via www.jongkeukengeweld.be. Op die website vind je ook de volledige lijst van de deelnemende chefs.

In onze regio doen elf restaurants mee met de actie:

- Restaurant Jerom (Filip De Pauw) - Graaf Van Egmontstraat 39, 2000 Antwerpen

- Signatuur (Bart Gils) - Vrijheid 208/2, 2320 Hoogstraten

- L’épicerie du Cirque under the Palm Trees (Dennis Broeckx) - Volkstraat 13, 2000 Antwerpen

- Jacqueline (Evelien Swiers) - Van Colenstraat 8, 2530 Boechout

- Gustatif (Gerd Govaerts) - Churchilllaan 55, 2900 Schoten

- Les Années Folles (Gino Lemmens) - Mechelsesteenweg 112, 2018 Antwerpen

- Le Zoute Zoen (Lars Block) - Zirkstraat 23, 2000 Antwerpen

- Nathan (Nathan Van Echelpoel) - Lange Koepoortstraat 13, 2000 Antwerpen

- Petit Cuistot (Nils Proost) - Antwerpsestraat 146, 2500 Lier

- Colette (Thijs Vervloet) - Sint-Lambertusstraat 9, 2260 Westerlo

- Atelier Maple (Timothy Tynes) - Karel De Preterlei 210, 2140 Borgerhout

Door jtp