Fashionista’s vallen voor dit jasje tijdens modeweek New York

Foto: Instagram

De New Yorkse modeweek is meer dan modellen die hun loopje doen op de catwalk. Ook op straat valt er traditiegetrouw het een en ander te beleven qua trends. Hét jasje dat momenteel de favoriet is van influencers lijkt van leer, maar is volledig diervriendelijk.

Het gaat om de puffer jacket van het Hongaarse merk Nanushka, dat op de site van het label wordt omschreven als “een oversized jas in veganistisch leder met een glanzende afwerking, die nog de vormen van het lichaam volgt.” Het is verkrijgbaar voor 520 euro in het zwart, gebroken wit, cognackleur en marineblauw en wodt in the big apple zowel gecombineerd met een satijnen jurk als met meer sportieve looks.

Volgens Vogue is het een goed teken dat fashionista’s in New York voor vegan kleding kiezen omdat het impliceert dat de modewereld duurzamer wordt. Begin deze maand werd in Los Angeles ook al een volledig vegan fashion week georganiseerd. Er was geen enkel kledingstuk van dierlijke oorsprong te zien: geen wol, leder, mohair of kasjmier dus.

Fashionista’s vallen voor dit jasje tijdens modeweek New York
Foto: Instagram
Door vwh