DISCUSSIE. Mag een minister via gsm ‘gebombardeerd’ worden met protest?

Arno Kempynck van Act for Climate Justice en Liesbeth Van Impe in ‘De Afspraak’. Foto: RR

Het ontslag van Joke Schauvliege is voorafgegaan door een blunder, maar ook door een zware week, waarin ze naar eigen zeggen enorm veel sms’jes en mails kreeg over het klimaatdossier. Zo verschoof de discussie deels naar het initiatief van Act for Climate Justice. Die groep had een pagina aangemaakt om Schauvliege zo persoonlijk mogelijk te contacteren. Zijn dat soort initiatieven wenselijk, of bereiken ze net het tegengestelde effect?

Tijdens haar persconferentie dinsdagavond verwees Schauvliege naar de duizenden sms’jes die ze de voorbije dagen ontving. Sms’jes en mails die haar “dag en nacht hebben overspoeld”, en ervoor gezorgd hebben dat ze niet meer normaal kon communiceren met haar gezin, medewerkers en parlementariërs.

Wat vind jij? Dat de doelstelling op langere termijn, namelijk het bevorderen van een streng en ambitieus klimaatbeleid, voorgaat op de nachtrust en privacy van Schauvliege? Of gaat het een stap te ver om massaal en via persoonlijke kanalen de beleidsmakers te benaderen? Kan deze methode vaker worden gebruikt?

Discussieer mee via onderstaand invulveld. Een aantal reacties wordt donderdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Door ph

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd