Theo Francken: “Houd moed Joke. Een leeuwin kijkt niet om als de honden blaffen”

Foto: BELGA

De opmerkelijke ‘complotuitspraken’ van Joke Schauvliege over het klimaatprotest werden het verhaal van de dag en dat mondde ’s avonds uiteindelijk uit in een persconferentie waarin een erg geëmotioneerde Schauvliege haar ontslag als minister aankondigde. Wekenlang was de CD&V-minister de risee van heel Vlaanderen, maar na het emotionele betoog leek de stemming over Schauvliege helemaal te kantelen.

In een van de opvallendste tweets nam ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) het op voor Schauvliege en nam hij CD&V-jongerenvoorzitter Sammy Mahdi op de korrel, die eerder op de dag zware kritiek had op zijn partijgenote. “De dolk kwam uit Vilvoorde, de jongeren kelen de moeder. Vader- en moedermoorden, het is blijkbaar sterker dan zichzelf bij de oude machtspartij. Wat ben ik blij dat ik bij de N-VA zit. Houd moed Joke. Een leeuwin kijkt niet om als honden blaffen.”

Partijgenoten als Wouter Beke, Hilde Crevits, Koen Geens en Felix De Clerck steunden Schauvliege ook door dik en dun op Twitter en ook niet-partijgenoten als Ben Weyts (N-VA), Joris Vandenbroucke en Tom Van Grieken toonden begrip voor het ontslag.

Door joro

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd