Twitter leeft zich uit met de laatste blunder van Schauvliege: “Komt er na betonstop ook een complotstop?”

Foto: BELGA

Joke Schauvliege is niet alleen in de nationale politiek kop van jut door haar leugen over de staatsveiligheid, ook op Twitter wordt er duchtig gelachen met de minister. CD&V beraadt zich nog over de toekomst van Schauvliege, maar het internet heeft alvast besloten: Schauvliege is vanaf heden minister van Omgeving, Natuur, Landbouw en Samenzweringen.

De mededeling dat ze wist wie er achter de klimaatmarsen zat “want Staatsveiligheid heeft me dat bevestigd”, is Joke Schauvliege zuur opgebroken. Vandaag was het kwestie van de brokken te lijmen: Schauvliege bood haar excuses aan en stelde duidelijk dat ze niets van onze veiligheidsdiensten had vernomen.

Voor heel wat twitteraars kwamen die excuses echter al te laat, en Schauvliege moet het de laatste uren nog veel meer dan gewoonlijk ontgelden op het internet.

Geïnspireerd door de woorden van de minister, ontwierp iemand zelfs de ‘ontken-het-later-generator’, waarmee je met enkele klikjes een beschuldiging instuurt zoals die van Schauvliege, zodat je die later ook weer kan ontkennen.

Door nkdr

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd