DISCUSSIE. Ben jij bereid je voeding aan te passen om de wereld te redden?

Een team van 37 wetenschappers is erin geslaagd om een voedingspatroon te ontwikkelen dat zowel gunstig is voor de bevolking als voor de planeet. Het dieet zou er zelfs voor zorgen dat we in 2050 alle bewoners van onze planeet op een duurzame manier van voldoende voedsel kunnen voorzien.

LEES OOK. Met dit dieet kunnen we onze toekomst redden (en misschien ook de planeet)

Volgens de onderzoekers begint de aanpassing bij de individuele mens. “Wij hebben een ideaal voedingspatroon ontwikkeld om iedereen op aarde in 2050 van gezonde en duurzame voeding te voorzien maar dat vergt (drastische) aanpassingen. De mens moet bereid zijn om zijn dieet aan te passen. Een gezond dieet bestaat uit een normale calorie-inname en een grote diversiteit aan plantaardig voedsel. Als we de doelstelling binnen 31 jaar willen halen, moeten we de inname van ongezonde voeding met vijftig procent verminderen.”

Dat houdt in dat de opname van rood vlees en suiker drastisch naar beneden moet en dat gezonde voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en peulvruchten elke keuken moeten opfleuren. “Als we dit kunnen realiseren, dan kunnen we wereldwijd 11,2 miljoen overlijdens voorkomen. Dat betekent een daling van 21,3 procent.”

Ben jij bereid om je voedingsgewoonten aan te passen om zo te streven naar een betere planeet en een betere wereld voor iedereen? Discussieer mee via onderstaand formulier. Een selectie van de reacties verschijnt morgen in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen.

Door il

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd