Marvin Ogunjimi bezorgt Lierse Kempenzonen punt in Dender

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen heeft 2019 ingezet met een 1-1 gelijkspel op het veld van Dender. De Pallieters kwamen nog binnen de openingsminuut op achterstand, maar een sublieme ingeving van debutant Marvin Ogunjimi leverde nog een punt op.

De trainerstandem De Herdt-Spaenhoven pompte voor de eerste opdracht van 2019 met doelman Thibaut Rausin, Hannes Smolders en Marvin Ogunjimi drie nieuwkomers in de basis. De vierde aanwinst Kino Delorge bevolkte de rijk gevulde ziekenboeg, waarin zich ook nog onder meer Nick Kuijlaars, Jarno Molenberghs, Senne Vits, Christ-Levi Kuete en Bryce McMillen bevonden. Yoni Buyens en Toon Janssen waren evenmin honderd procent klaar voor de dienst en begonnen de werkavond op de bank. Op de koop toe meldde Francesco D’Onofrio zich in laatste instantie nog ziek.

Kopzorgen genoeg dus voor de sportieve staf, die met een trip naar Dender bovendien een verraderlijke hindernis wachtte. De thuisploeg had in zijn laatste acht wedstrijden voor de winterstop niet meer verloren en zette die stevige statistieken nog voor de eerste minuut was weggetikt kracht bij. Al was daar wel flink wat medewerking van Simon Vermeiren voor nodig. De Pallieter leed bij zijn eerste toets dramatisch balverlies. Arenate bedankte en zette Njo-Lea op weg naar de vroege 1-0. Lierse Kempenzonen kroop nadien beetje bij beetje in de match en klom halfweg de eerste helft ook langszij. Maes speelde Da Silva vrij op de rechterflank en diens voorzet werd door Ogunjimi keurig in doel gedevieerd. Een gelijkmaker die de Lierenaars zichtbaar deugd deed, al waren de weinige voor de pauze toch nog voor Dender. Rausin ranselde met een knappe reflex een kopbal van onder de balk en Njo-Lea zag zijn vluchtschot nipt naast de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

Ook in het tweede gedeelte geraakte Lierse Kempenzonen moeilijk aan kansen. De eerste dreiging kwam niet toevallig van Arenate, maar Rausin redde met een voetveeg. De bezoekers reageerden bescheiden met een kopbal van de ingevallen Buyens, maar het was opnieuw Arenate die de bezoekers opnieuw de stuipen op het lijf joeg met een knal tegen de paal. In het slotkwartier golfde het spel nog over en weer, maar haalden inzet en spanning het van doelrijpe kansen. Aan de 1-1 werd uiteindelijk ook niet meer gesleuteld.

DENDER: Gies, Hias, Buysens, Vervoort, Nys, De Bodt, Van Tricht, Cocchière (92’ Odimboleko), M’Barki, Arenate (86’ Ngongo), Njo-Lea.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Van der Veken, Wils, Smolders (60’ Buyens), Maes (65’ Janssen), Nelissen, Sols, Da Silva (91’ Maus), Boulaouali, Vermeiren, Ogunjimi.

DOELPUNTEN: 1’ Njo-Lea 1-0, 23’ Ogunjimi 1-1.

GELE KAARTEN: 25’ Sols, 49’ Da Silva, 64’ Van Tricht, 87’ M’Barki.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: De Cuyper.

TOESCHOUWERS: 1.000.

Door Kurt Guldentops