Dit moet je weten over de gratis barbecue van de stad Antwerpen

Ook vorig jaar werd een winterbarbecue gehouden op de Scheldekaaien. Foto: robbie depuydt

Wie nog niet genoeg heeft gefeest en in Antwerpen woont, kan zich vandaag nog eens lekker laten trakteren door de stad. Op de Scheldekaaien vindt dan de Winter-barbecue plaats van districts- en stadsbestuur.

Vandaag is het de eerste winkelzondag van het jaar; met de wintersolden nog maar net begonnen, wordt dat gegarandeerd koppen lopen in de stad.

En wie genoeg heeft gewinkeld, kan op de Scheldekaaien aanschuiven voor de barbecue. Het stadsbestuur en district Antwerpen trakteren op een volksfeest met barbecue, maar ook pizza, frietjes, soep, wraps, pannenkoeken en lokale bieren zijn verkrijgbaar. Gratis bonnetjes – één om te eten, twee om te drinken – zijn vanaf 12u af te halen. Zolang de voorraad strekt.

Uiteraard is er ook de nodige animatie met steltlopers, schminkstandjes, knutselworkshops en XL-spelen. Bijzondere animatie wordt verwacht van Radio Expres, de Antwerpse stadsradio uit de jaren 80 en 90 die in het voorjaar opnieuw begint uit te zenden. Iedereen kan zijn nieuwjaarsgroeten live op de radio overbrengen.

Omdat er zaterdag en zondag veel volk wordt verwacht, wordt bezoekers aangeraden zich op een slimme manier te verplaatsen. Als je van buiten de stad naar het centrum wil, gebruik dan de park & rides aan de rand of volg de parkeerbegeleiding naar de publieke parkings. Aan de park & rides en in het centrum is het vlot overstappen op bus, tram, deelfiets, -step of -scooter.

Winter-bbq, zondag 6 januari, 12-15u, Scheldekaaien ter hoogte van de Voetgangerstunnel

Door kvh