Antwerps feestconcept Plein Publiek trekt met tweede serre naar Brussel

Foto: JVDP

Antwerpen -

De uitbaters van Plein Publiek hebben een tweede serre aangekocht en zetten die nog voor de paasvakantie neer in het centrum van Brussel. De hoofdstad krijgt daarmee ook een feestlocatie met restaurant.

Plein Publiek is al een paar jaar een ­succesformule in Antwerpen. De serre, waar gratis feestjes worden gegeven, stond eerst tussen de Fierensblokken op Sint-Andries en verhuisde nadien naar het Nieuw Zuid. “Nu zetten we de stap om uit te breiden naar een nieuwe stad”, zegt Nelson Donck van Plein Publiek. “Nog voor de paasvakantie openen we een tweede Plein Publiek in Brussel volgens hetzelfde principe.”

Ander restaurantconcept

“Zoals in Antwerpen, werken we ook met een restaurantformule. In Antwerpen is dat met Zouterover, voor Brussel zijn we nog in overleg met een paar concepten. Omdat we Brussel niet zo goed kennen als Antwerpen, hebben we iemand aangenomen die in Brussel woont en ons op weg kan helpen. In de hoofdstad zullen we onze werking niet combineren met een concept rond circulaire economie, maar wel met een andere invulling.”

Door rvre