© ISOPIX

Dries Van Langenhove in speech: “Journalisten, niemand gelooft jullie nog”

Vertegenwoordigers van Jong N-VA, studentenvereniging KVHV, Voorpost en Schild en Vrienden namen het woord op het Brusselse Schumanplein en spraken samen een Vlaamse boodschap uit tegen de regering Michel en het VN-migratiepact.

Bij de organisatie Voorpost en haar voorzitter Bart Vanpachtenbeke klinkt het dat rechts Vlaanderen een sterk signaal heeft gegeven. Het verbod op de mars lag ook nog op de maag. “Het verbod was politiek geïnspireerd en een bekentenis omdat hun argumenten zwakker worden. Ons verzet kunnen ze niet meer stoppen en geen enkele boycot op straat of op sociale media zal ons stoppen”, aldus Vanpachtenbeke. “Het migratiepact vraagt om meer menselijkheid, maar waar is de menselijkheid voor de familie van de slachtoffers van de aanslagen die een gevolg zijn van de migratiegolf”, vroeg Vanpachtenbeke zich af.

Schild en Vriend-oprichter Dries Van Langenhove haalde in zijn speech vooral uit naar de media. Hij blijft er van overtuigd dat de media hun rol als vierde macht misbruiken en leugens verspreiden. “Denken jullie dat er nog iemand jullie gelooft als jullie terroristen omschrijven als verwarde mannen? Denken jullie dat we het niet zien dat jullie peilingen wegmoffelen als ze aantonen dat er weinig stemmen zijn voor het migratiepact? Als het om migratie gaat gebruiken jullie foto’s van kindjes, maar in werkelijkheid gaat het om 80 procent volwassen mannen. Niemand gelooft jullie nog nu de mensen zelf info kunnen vergaren op internet en sociale media”, stelt Van Langenhove.

Jong N-VA distantieert zich van lid

Merkwaardig was ook dat de ondervoorzitter van Jong N-VA als spreker werd aangekondigd, hoewel de jongerenafdeling van N-VA zich uitdrukkelijk gedistantieerd had van de organisatie. Dominic Potters bleek echter enkel lid van Jong N-VA te zijn en geen enkele verantwoordelijkheid binnen het bestuur te hebben, zo meldde Jong N-VA-voorzitter Tomas Roggeman.

“De man is geen ondervoorzitter van Jong N-VA, we hebben zelfs geen ondervoorzitter. De betrokkene is wel lid van Jong N-VA in een Kempense gemeente, maar zetelt niet in het bestuur en heeft er dus ook geen enkele verantwoordelijkheid”, aldus Jong N-VA-voorzitter Tomas Roggeman aan Belga.

Potters had zondag het woord genomen tijdens de manifestatie. Hij werd er aangekondigd als ondervoorzitter van Jong N-VA, terwijl de partij en zijn jongerenafdeling zich van de organisatie gedistantieerd hadden en de leden hadden opgeroepen, niet aan de mars deel te nemen.

Intussen heeft ook de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) zich op haar website gedistantieerd van de aanwezigheid en speech van Potters op de Marrakeshmars. “Enkele weken geleden diende Dominic Potters zijn ontslag in als bestuurder Personeel bij de Vlaamse Vereniging van Studenten, bijgevolg vertegenwoordigt hij de organisatie niet langer”, luidt het.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners