Populair in beautyland: breng de dierenprint eens naar je nagels

Foto: Instagram

Feestjurk en plannen op oudjaar, check? Maar nog inspiratie nodig voor een hippe beautylook? Dan is de nieuwste nageltrend op Instagram misschien wel iets voor jou. Steeds meer dames pronken met een dierenprint - tortoiseshell om precies te zijn - op hun vingertoppen.

De stijl mixt verschillende bruintinten van licht naar donker om het kleureffect van een schildpadschild te na te bootsen. Het eindresultaat is een extra win, want van dichtbij lijkt de nail art ook op de populaire luipaardprint. En er is goed nieuws voor wie niet zo behendig is met nagellak: deze look kan ze zelf makkelijk bekomen.
 


Zo ga je te werk

1. Breng een transparante basislaag aan op de nagels en laat drogen.

2. Lak de nagels dan in een bruintint naar keuze.

3. Voorzie de nagels vervolgens van een dun laagje gele lak.

4. Als beide lagen goed droog zijn, kun je met de bruine lak vlekjes aanbrengen op het nageloppervlak - deze mogen gerust een beetje onwillekeurig zijn. Smeer de vlekjes wat uit met een schoon borsteltje als ze nog wat vochtig zijn.

5. Laat drogen en breng vervolgens enkele puntjes aan met zwarte nagellak. Smeer deze ook een beetje open met een schoon borsteltje. Laat drogen.

6. Werk af met een toplaag en klaar.

Tip: voor een extra feestelijk effect kan je naast de zwarte stippen ook goudkleurige accenten aanbrengen. Te veel van het goede? Lak je nagels dan in een neutrale bruine kleur en versier enkele nagels naar keuze met deze print als eyecatcher.

Beestige haartrend

Het is niet de eerste keer dat tortoiseshell furore maakt in de beautywereld. Eerder inspireerden de tinten op het schild van een schildpad al kappers om een gelijkaardig kleurverloop te creëren in (half)lange lokken. Het kapsel kreeg dankzij deze verftechniek een dynamische uitstraling. Onder meer actrices Jessica Biel en Blake Lively kozen er al voor.

Populair in beautyland: breng de dierenprint eens naar je nagels
Jessica Biel, Gisele Bündchen en Blake Lively
Door vwh