Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Op stap met topchef Thijs Vervloet van restaurant Colette: “Van mijn oma heb ik veel geleerd”

Op stap met topchef Thijs Vervloet van restaurant Colette: “Van mijn oma heb ik veel geleerd”

Thijs en oma Colette kijken in het receptenboek van haar moeder Anna Holemans, die ­vroeger voor de familie De Merode kookte. Foto: Joren De Weerdt

Westerlo -

Negen maanden na de opening van zijn restaurant Colette haalde hij een Michelinster binnen. Door Gault&­Millau werd hij onlangs verkozen tot Jonge Chef van het Jaar. Het gaat hard voor chef-kok Thijs ­Vervloet (28). Toch gaat hij graag met ons op stap. “Ik ben vereerd dat jullie mij ­vragen”, klonk het aan de telefoon. ­Afspreken doen we in zijn thuishaven Westerlo, de plek waar zijn over­grootmoeder Anna voor de familie

De Merode kookte en waar zijn grootmoeder hem biscuits leerde bakken. “Dat creatieve in de keuken heb ik ­ongetwijfeld van hen geërfd.”

Het is rustig vandaag in restaurant Colette. Dinsdag is Thijs’ vrije dag, de enige in de week. “Het ­leven van een chef-kok stopt niet in de keuken”, vertelt hij ons bij een koffie ...