© BELGA

PS-voorzitter Di Rupo stelt orde op zaken: “Wij zijn niet uit op nieuwe verkiezingen”

Na eerdere berichten van Franstalige socialisten dat de PS bereid zou zijn om een motie van wantrouwen tegen de vernieuwde regering Michel te steunen, zetten voorzitter Elio Di Rupo vanmorgen de puntjes op de i tijdens een interview bij RTBF. “De PS is niet uit op vervroegde verkiezingen”, liet hij verstaan.

Di Rupo laakt dat de huidige regering er één is zonder legitimiteit, maar wil “geen chaos bovenop de chaos” creëren. “De huidige regering is een regering zonder legitimiteit, met een MR als gijzelaar van N-VA. Het is een regering in lopende zaken, al wil Charles Michel dat niet tonen”, haalde de PS-voorzitter uit.

De Franstalige socialisten zijn niettemin bereid aan de slag te gaan met de regering “indien de regering haar beleid wijzigt” en terugkomt op “asociale maatregelen”. Di Rupo breekt een lans voor een nieuw sociaal pact, waarin de pensioenleeftijd opnieuw daalt tot 65 jaar en de btw op elektriciteit terug zakt naar 6 procent. “In dat geval zal de regering een verantwoordelijke PS vinden.”

Het discours van premier Michel in Marrakesh noemt Di Rupo “theater”. “De realiteit is dat N-VA een excuus heeft gezocht om geen kiezers aan Vlaams Belang te verliezen. Maar het is niet in Marrakesh dat de premier moet praten. Dat is hier”, besloot de PS-voorzitter.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners